Kamiony ochrání před útoky imigrantů nové plomby

01.07.2015 12:19

Kvůli obavám o zdraví a životy českých řidičů kamionů přistupují přepravci k lepšímu zabezpečení svých vozidel. Reagují tak na čerstvé doporučení největšího českého sdružení automobilových dopravců Česmad Bohemia souvisejícího s útoky ilegálních imigrantů ve Francii. „Nespokojují se s indikativní plastovou plombou, ale žádají vyšší stupeň zabezpečení,“ potvrzuje Tomáš Joklík, specialista na bezpečnostní plomby z liberecké společnosti.

Kamiony ochrání před útoky imigrantů nové plomby
Foto: Petr Kupka
Popisek: Ilustrační foto

Bezpečnostní plomby s ocelovým lankem a ocelové plomby na kontejnery odolají pokusům o náhodné vniknutí do nákladového prostoru bez použití speciálního nářadí." upřesňuje Joklík.

Kovové plomby se používají tradičně všude tam, kde je nutná vysoká ochrana. Nově teď našly uplatnění i v přepravě. Mají jednoduchý, ale spolehlivý uzavírací mechanizmus, složený z dvojitých zajišťovacích kroužků umístěných v krytém pouzdře. Schválily je celní orgány po celém světě.

"Je to malá součástka s velkou přidanou hodnotou v poměru k ceně přepravovaného zboží a bezpečnosti řidičů,“ zdůrazňuje Ing. Tomáš Holomoucký, ředitel DB Schenker. Na zhoršení bezpečnostní situace si stěžovali v minulých dnech zejména řidiči kamionů čekající na nalodění v Calais.

Ilegální imigranti se tam podle Česmadu snažili "jakýmkoliv způsobem dostat ukryti v kamionech přes kanál La Manche do Británie". Na kamiony naskakovali mnohdy i za jízdy, otevírali nákladová vrata a zkoušeli se ukrýt v nákladovém prostoru, na nápravách či rezervě. EUROSEAL je ryze česká firma.

Vznikla před 20 lety a vedle bezpečnostních plomb, kterých ročně vyrobí a dodá do 18 zemí světa zhruba 50 milionů kusů, se zabývá ještě produkcí bezpečnostních plastových obálek a samolepek. Společnost má zhruba 50 zaměstnanců a mezi její největší odběratele patří dodavatelé energií, logistické firmy a sektor bankovnictví.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…