Kancelář europarlamentu: Desátý ročník Ceny Karla Velikého pro mládež zahájen

20.11.2016 16:42

Chceme podporovat mladé lidi, kteří dobrým nápadem, nadšením, odhodláním a pílí dokáží přinést skutečné změny. Proto již po desátý rok společně s nadací Ceny Karla Velikého v Cáchách organizujeme soutěž o Cenu Karla Velikého pro mládež. Pokud vám je 16-30 let a pracujete na projektu s evropským rozměrem, tak neváhejte a přihlaste se. Na tři vítěze čeká kromě uznání a medializace jejich práce i finanční odměna, která může jejich nápad posunout dál.

Kancelář europarlamentu: Desátý ročník Ceny Karla Velikého pro mládež zahájen
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zasedací sál Evropského parlamentu

Inspirace a praktické zaměření 

Soutěž o Cenu Karla Velikého pro mládež pořádá již po desátý rok Evropský parlament společně s Mezinárodní nadací Ceny Karla Velikého v Cáchách. Své projekty do ní mohou přihlásit mladí lidé ve věku od 16 do 30 let. Projekty mohou spočívat v pořádání různých akcí pro mladé, výměnných pobytů, uměleckých počinů nebo on-line projektů s evropským rozměrem. Oceněny budou ty iniciativy, které poskytují inspiraci pro mladé lidi z celé Evropy a představují praktický příklad soužití Evropanů.

Tři vítězné projekty vybere centrální porota z národních vítězů, o nichž rozhodnou poroty v jednotlivých zemích EU. Finanční odměna je letos o něco vyšší. Pokud se dostanete mezi tři nejlepší, čeká vás 7500, 5000 nebo 2500 eur. Kromě toho vás na podzim pozveme na návštěvu Parlamentu do Bruselu nebo Štrasburku. Všech 28 finalistů bude také oceněno a to pozvánkou na návštěvu německých Cách v květnu 2017 na slavnostní ceremoniál. 

Cena pro mladé je rozšířením Ceny Karla Velikého, kterou nadace uděluje už od roku 1949 za přínos k evropské integraci, a mezi jejími nositeli byl v roce 1991 i bývalý český prezident Václav Havel. 

Pravidla soutěže

Do soutěže můžete přihlásit projekt, který splňuje následující pravidla:

Podporuje evropské a mezinárodní porozumění,

posiluje rozvoj společného povědomí o evropské identitě a integraci 

a slouží jako vzor pro mladé lidi žijící v Evropě a nabízí praktické příklady vzájemného soužití Evropanů jako jednotného společenství.

Podrobnější informace o pravidlech soutěže a o tom, jak se přihlásit najdete v odkazech na liště vpravo. Pokud máte jakékoliv dotazy, rádi odpovíme - pište na ECYP2017@ep.europa.eu.

Novinky na sociálních sítích sledujte prostřednictvím hashtagu # ECYP2017.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…