Kancelář europarlamentu: Otevírá se další kolo přihlášek pro stáže

19.08.2016 10:40

Zajímáte se o evropské záležitosti, hledáte v tomto oboru první pracovní zkušenost a chtěli byste nahlédnout do zákulisí jedné z unijních institucí? Stáž v Evropském parlamentu může být příležitost právě pro vás. Od 15.8. do 15.10. běží termín pro přihlášky na stáže Roberta Schumana pro absolventy vysokých škol. Všechny potřebné informace i o dalších možnostech stáží v Parlamentu shrnujeme v tomto článku.

Kancelář europarlamentu: Otevírá se další kolo přihlášek pro stáže
Foto: Hans Štembera
Popisek: Evropský parlament

Na výběr jsou stáže všeobecné i specializované; stáže pro novináře, překladatele i výzkumné stáže. Jejich délka a kritéria se liší podle typu, na který se hlásíte. Tak například stáže Roberta Schumana, které jsou placené a trvají pět měsíců, jsou aktuálně otevřené pro všechny absolventy vysokých škol.

Stážista se v Parlamentu podílí na jeho každodenní práci. Je to jedinečná příležitost poznat z první ruky politické a administrativní zákulisí rozhodování a přitom pracovat v zajímavém mezinárodním a multikulturním prostředí.

Jak se přihlásit

Přehled všech druhů stáží a odpovídajících termínů přihlášek naleznete zde.

Pokud jste dokončili studium na vysoké škole a chtěli byste získat zkušenosti v Evropském parlamentu, můžete se aktuálně hlásit na stáž Roberta Schumana. Termín pro online přihlášky je do půlnoci 15.10.2016 a vybraní stážisté nastoupí 1.3.2017.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

19:15 JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

“Na čem nám ujíždějí sousedé” bylo tématem 8. ročníku největší konference cestovního ruchu v České r…