Kancelář prezidenta republiky: Prodloužení výstavy Český korunovačních klenotů

19.01.2023 12:39 | Tisková zpráva

Vystavení Českých korunovačních klenotů, o kterém rozhodl prezident republiky u příležitosti 30. výročí vzniku České republiky, se setkalo s mimořádným ohlasem u našich občanů.

Kancelář prezidenta republiky: Prodloužení výstavy Český korunovačních klenotů
Foto: generalcompact.cz
Popisek: Kancelář prezidenta ČR

Po konzultaci s odbornými pracovníky památkové péče proto pan prezident rozhodl o mimořádném prodloužení vystavení Českých korunovačních klenotů v Katedrále sv. Víta, Václava a Vojtěcha na Pražském hradě. 

Anketa

Přestřelil Babiš billboard „Nezatáhnu Česko do války“?

hlasovalo: 28743 lidí

Odborníci přihlédli ke všem aspektům péče o jednotlivé části korunovačního souboru a doporučili prodloužení jeho vystavení v řádu dnů.

České korunovační klenoty mohou lidé zhlédnout dnes, v pátek a v sobotu od 9.00 do 17.00 hodin. V neděli proběhne slavnostní mše celebrovaná arcibiskupem pražským a poté budou od 14.30 do 21.00 hodin klenoty opět zpřístupněny veřejnosti. Vystavení bude pokračovat i v pondělí 23. ledna a v úterý 24. ledna v prodlouženém čase od 8.00 do 18.00 hodin.

S potěšením jsme přijali zprávu, že i Metropolitní kapitula u sv. Víta prodlouží vystavení lebky a helmy našeho národního světce ve Svatováclavské kapli.

Prezident republiky spolu s dalšími držiteli klíčů uloží české korunovační klenoty do Korunní komory ve středu 25. ledna odpoledne.

Věříme, že prodlouženou možnost vzdát úctu symbolům naší státnosti využijí občané v hojném počtu. Doporučujeme návštěvníkům, aby k napojení se do fronty vzhledem k enormnímu zájmu volili již dopolední čas.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha zprovoznila další část cyklostezky A1 mezi Stromovkou a ulicí Varhulíkové

10:04 MHMP: Praha zprovoznila další část cyklostezky A1 mezi Stromovkou a ulicí Varhulíkové

Hlavní město prostřednictvím Technické správy komunikací hl. m. Prahy (TSK) otevřelo novou část páte…