Kandidátní listinu v Jihomoravském kraji podalo 25 politických subjektů

15.08.2017 20:31

Kandidující volební subjekty podávaly kandidátní listiny pro volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR 2017 do 15.srpna 2017 do 16:00.

Kandidátní listinu v Jihomoravském kraji podalo 25 politických subjektů
Foto: Jihomoravský kraj
Popisek: Jihomoravský kraj

Krajský úřad Jihomoravského kraje podané kandidátní listiny, včetně prohlášení kandidátů, neprodleně po převzetí zasílá Českému statistickému úřadu, který vytváří číselník kandidátů. Dále zašle seznam podaných kandidátních listin i nově vzniklému Úřadu pro dohled nad hospodařením politických stran a politických hnutí.

Celý další týden do 21. srpna do 16 hodin má krajský úřad časový prostor pro přezkoumání, zda podané kandidátní listiny splňují požadavky volebního zákona. Ve stejné lhůtě mohou kandidující politické subjekty doplňovat kandidáty na kandidátní listině do maximálního počtu 34 a rovněž mohou i měnit jejich pořadí. 31.srpen je poslední den pro odstranění případných závad na podané kandidátní listině. Následujícího dne, tj. 1.září, krajský úřad rozhodne v případě bezvadné kandidátní listiny o její registraci, případně o odmítnutí kandidátní listiny nebo o škrtnutí kandidáta na kandidátní listině, pokud nebyly zjištěné závady vztahující se ke kandidátní listině nebo k jednotlivému kandidátovi ve stanovené lhůtě odstraněny.

Po registraci kandidátních listin jsou údaje o kandidátech předány tiskárně, což je pro tyto volby tiskárna Moraviapress v Břeclavi, která vyhotoví návrh hlasovacího lístku a zašle jej elektronicky ke korektuře krajskému úřadu. Ten ho dále zasílá ke korektuře zmocněncům jednotlivých kandidujících politických subjektů. Po schválení jsou hlasovací lístky dány do tisku, pak už není možné dělat žádné změny. V případě zřejmých tiskových chyb se hlasovací lístky nepřetiskují, ale krajský úřad zabezpečí vyvěšení informace o těchto chybách ve všech volebních místnostech na území kraje s uvedením správného údaje.

Do 16:00 dnešního dne podalo kandidátní listinu v Jihomoravském kraji 25 politických subjektů. V roce 2013 to bylo 19, v roce 2010 19 a v roce 2006 23 politických subjektů.

Další informace k volbám 2017 najdete ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…