Kandidátní listiny pro říjnové volby jsou na volby.cz

25.08.2016 17:13

Český statistický úřad zveřejnil na serveru volby.cz kandidátní listiny pro volby do krajských zastupitelstev a třetiny Senátu. Volby se podle rozhodnutí prezidenta republiky budou konat 7. a 8. října. Druhé kolo voleb do Senátu proběhne o týden později.

Kandidátní listiny pro říjnové volby jsou na volby.cz
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volební urna

„V krajských volbách je registrováno 88 volebních subjektů, které podaly ve 13 krajích 269 kandidátních listin. O mandát do krajského zastupitelstva se uchází aktuálně 11 888 kandidátů. Jejich průměrný věk je bezmála 47 let, 70 % kandidátů jsou muži a 44 % kandidátů je bez politické příslušnosti. V senátních volbách je registrováno 233 kandidátů, jejichž průměrný věk je 56 let, 82 % těchto kandidátů jsou muži a 40 % kandidátů je bez politické příslušnosti,“ upřesňuje Iva Ritschelová, předsedkyně ČSÚ.

Kompletní seznamy kandidátů a kandidátních listin podle krajů a přihlášek dle senátních obvodů naleznete na serveru volby.cz. Získáte tam i agregované statistické přehledy o počtech kandidujících podle věku, pohlaví, politických subjektů, které kandidáty navrhly, nebo podle politické příslušnosti. V nabídce Otevřená data jsou ke stažení také registry kandidátů, volebních stran a zastupitelstev.

Pro krajské volby je vytvořeno 13 660 stálých volebních okrsků. Ve 4 588 z nich současně proběhnou i volby senátní. Pouze senátní volby proběhnou v 315 stálých volebních okrscích v hlavním městě Praze, kde se zastupitelstvo kraje nevolí. Senátní volby tak proběhnou celkem v 4 903 okrscích.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…