Kardiologická klinika Krajské zdravotní zavádí další unikátní výkony

22.04.2015 9:58

Kardiologická klinika Krajské zdravotní, a. s. – Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o. z. zahájila jako jedna z prvních v České republice katetrizační léčbu nedomykavosti mitrální chlopně. Nemocní s tímto onemocnění jsou standardně léčeni klasickou kardiochirurgickou operací – plastikou či náhradou mitrální chlopně.

Kardiologická klinika Krajské zdravotní zavádí další unikátní výkony
Foto: Martin Kovář
Popisek: Chirurgický zákrok

Někteří nemocní však kardiochirurgický výkon nemohou podstoupit vzhledem k vysokému riziku operace z důvodu různých přidružených onemocnění. Právě pro tyto nemocné byla v nedávné době vyvinuta méně invazivní perkutánní léčba – zavedení tzv. MitraClipu, který nově aplikuje ústecká kardiologická klinika.

“Výkon spočívá v zavedení speciálního zařízení – clipu (kolíčku) přes pravou stehenní žílu až do levé srdeční síně a spojení obou cípů chlopně k sobě. Tímto způsobem dochází ke zmenšení nedomykavosti a zlepšení obtíží nemocných. Výsledky MitraClipu jsou srovnatelné s chirurgickou léčbou, oproti které je však výkon nemocnými mnohem lépe tolerován a nevyžaduje dlouhodobou hospitalizaci,” uvedl k nové metodě léčby professor Pavel Červinka, přednosta ústecké kardiologické kliniky.

Kardiologická klinika Krajské zdravotní, a. s. - Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o. z., vedená profesorem Pavlem červinkou, byla vybrána samotným výrobcem tohoto zařízení, jako jedno z několika pracovišť (v České republice jsou pouze 3) k provádění těchto výkonů, a to vzhledem k úspěchům, kterých na poli léčby kardiovaskulárních onemocnění ústecká kardiologie dosáhla. Zavedením tohoto výkonu do klinické praxe posouvá pracoviště mezi nejprestižnější kardiovaskulární centra v ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…