Karla Šlechtová jednala s bavorskou ministryní pro evropské záležitosti a regionální vztahy Beate Merk

14.01.2016 13:08

V budově Zastoupení Svobodného státu Bavorska v Praze proběhlo setkání ministryně Karly Šlechtové s bavorskou ministryní Beate Merk. Tématem jednání bylo prohloubení česko-bavorských vztahů, regionální rozvoj, ale také současná uprchlická krize a mimo jiné i úspěšné výsledky čerpání peněz z evropských fondů.

Karla Šlechtová jednala s bavorskou ministryní pro evropské záležitosti a regionální vztahy Beate Merk
Foto: MMR
Popisek: Ministryně Karla Šlechtová s bavorskou ministryní Beate Merk

„Již v prvním čtvrtletí letošního roku představím společně s bavorským státním ministrem financí studii česko-bavorského pohraničí, která by měla být impulsem pro vznik mnoha dalších záměrů a projektů. Rovněž se spouští nový program spolupráce Čechů a Bavorů, který poběží až do roku 2020. Přejme mu, aby byl minimálně stejně úspěšný jako předchůdce z programového období 2007-2013. Ten byl vyhodnocen žadateli, odborníky i veřejností jako jeden z nejlepších v Evropské unii. Úspěšně prošel všemi dosud ukončenými kontrolami a audity a držel se z hlediska čerpání finančních prostředků dlouhodobě mezi třemi nejlepšími přeshraničními programy v celé Evropské unii,“ uvedla ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová.

V rámci jednání byla řešena i otázka a postoje obou stran na současnou uprchlickou krizi a možnosti jejího řešení. 

Jednání se uskutečnilo při příležitosti recepce Zastoupení Svobodného státu Bavorsko v Praze. Klíčovými tématy byly česko-bavorská spolupráce a spolupráce s Bavorským státním ministerstvem hospodářství a médií, energie a technologie a Bavorským státním ministerstvem pro evropské záležitosti a regionální vztahy.

V období 2014-2020 bude realizován nový program česko-bavorská spolupráce. Poskytne 103,4 mil. EUR na regionální a místní projekty připravované ve spolupráci českých a bavorských partnerů s dopadem na společné území. Program pro období 2014-2020 byl schválen 17. 12. 2014. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…