Karla Šlechtová se zítra setká s polskou ministryní Marií Wasiak

11.03.2015 20:32

Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová se zítra v rámci svých zahraničních cest setká ve Varšavě s polskou ministryní infrastruktury a rozvoje Marií Wasiak. V rámci této pracovní návštěvy, která má za cíl prohloubit česko-polské vztahy, proběhne mimo jiné i výměna zkušeností týkajících se přípravy operačních programů 2014-2020 a jejich systému implementace.

Karla Šlechtová se zítra setká s polskou ministryní Marií Wasiak
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová

„Tato návštěva bude rozhodně velmi přínosná pro obě strany. S Polskem máme mnohé společné, a to nejen díky postupům v rámci Visegrádské čtyřky, ale i v procesu čerpání evropských dotací. Výměna informací a zkušeností pomůže zajistit společný cíl jak České republice, tak Polsku, a tím není nic jiného, než pomocí kvalitních projektů vyčerpat všechny možné prostředky, které nám Evropská unie poskytuje,“ uvedla ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová.

Hlavním tématem setkání, které se uskuteční 12. března, budou závěry Evropské rady ze dne 18. prosince 2014 o společném postupu zemí Visegrádské čtyřky, Slovinska a Chorvatska a navázání úzké spolupráce při plnění závazků stanovených ve víceletém finančním rámci za období 2007-2013. Tyto závěry požadují v nadcházejících letech realizaci dlouhodobých projektů s využitím flexibility stávajících pravidel.

Součástí setkání bude i krátké představení aktivit, které hodlá Česká republika uskutečnit během své roční předsednické role v rámci Visegrádské skupiny, kterou od 1. července 2015 přebírá po Slovensku. Ministerstvo pro místní rozvoj má v úmyslu v oblasti kohezní politiky trvale spolupracovat s dalšími zeměmi včetně zemí Bulharska a Rumunska, které chce zapojit do společných aktivit na pracovní a politické úrovni. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…