Karlovarský kraj: Návštěvnost portálu „Živý kraj“ raketově vzrostla

27.07.2016 22:14

Na trojnásobek vzrostla na počátku léta návštěvnost internetového turistického portálu Karlovarského kraje „Živý kraj“. Zatímco v ostatních měsících roku hledá informace na portálu okolo 350 až 400 uživatelů, od června letošního roku stoupl jejich počet na hranici jednoho tisíce.

Karlovarský kraj: Návštěvnost portálu „Živý kraj“ raketově vzrostla
Foto: Karlovarský kraj
Popisek: Karlovarský kraj, logo.

„Moc nás těší, že domácí i zahraniční turisté a budoucí návštěvníci našeho kraje využívají služeb turistického portálu (ZDE) čím dál víc, i když na začátku léta je to mimo jiné díky karlovarskému filmovému festivalu a snaze najít inspiraci k prázdninovým výletům. Živý kraj se stal značkou toho nejlepšího a nejzajímavějšího, co může Karlovarský kraj nabídnout. Podle statistik víme, že nejčastěji hledají informace a aktuality na portálu lidé z naší republiky, pak ze sousedního Německa a Rusové, kteří stále tvoří podstatnou část klientely lázní. Milým překvapením ale je stoupající zájem návštěvníků portálu z Izraele nebo z Holandska. To jen potvrzuje předpoklad, že i na ně bychom měli v budoucnu orientovat naše aktivity v cestovním ruchu,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Martin Havel.

Návštěvníci portálu nejčastěji vyhledávají informace v kulturním kalendáři, který mapuje programy kin, hudební festivaly, divadelní představení a další akce po celém regionu. „ Další oblíbenou sekcí jsou „Aktivity“, kde lidi zajímají možnosti v oblasti cykloturistiky, vodáctví, ale i adrenalinové zážitky jako jsou lanová centra, motokáry, vyhlídkové lety. Třetí nejnavštěvovanější částí portálu jsou památky, například video zaměřené na nejvzácnější památky v kraji má dlouhodobě vysokou sledovanost. Pokud porovnáme podíl žen a mužů, kteří informace na portálu hledají, dá se říci, že poměr je vyrovnaný,“ dodal Petr Židlický z odboru kultury krajského úřadu, který by měl v budoucnu vést připravovanou krajskou destinační agenturu.

Turistický portál Živý kraj vstoupil do zkušebního provozu na podzim roku 2012. Představuje Karlovarský kraj jako ideální místo pro trávení volného času a dovolené. Kromě tradičních údajů zaměřených na významné turistické cíle, kulturní dění či ubytování nabízí i interaktivní nástroje, prostřednictvím nichž si mohou turisté naplánovat, kam se v kraji vydají. Stránky ale také prezentují Karlovarský kraj jako atraktivní filmařskou destinaci, kde se točila řada celosvětově známých snímků. Prostřednictvím portálu mohou filmaři najít potřebné kontakty ke spolupráci. Web je kromě českého jazyka k dispozici také v angličtině, němčině a ruštině.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…