Karlovarský kraj: V Domově pro seniory v Hranicích vznikne dvanáct nových pokojů

27.07.2016 13:49

Krajský Domov pro seniory v Hranicích nabídne svým obyvatelům už brzy mnohem komfortnější bydlení než dosud. Rada Karlovarského kraje dnes schválila podmínky zadávacího řízení na zhotovitele rekonstrukce zařízení. Z krajského rozpočtu půjde na výstavbu nových jednolůžkových pokojů 22 milionů korun.

Karlovarský kraj:  V Domově pro seniory v Hranicích vznikne dvanáct nových pokojů
Foto: Karlovarský kraj
Popisek: Karlovarský kraj, logo.

„V prostoru půdy stavebníci provedou demontáž stávajícího krovu a začnou s budováním dvanácti jednolůžkových pokojů s vlastním sociálním zařízením, společenské místnosti a odpočinkového prostoru s kuchyňkou. Do nově vzniklého podlaží bude protažen stávající výtah a betonové schodiště. Hlavním cílem této investiční akce je zkvalitnění pobytové sociální služby. Po ukončení přestavby bude mít domov v Hranicích při zachování kapacity 54 lůžek pouze jedno a dvoulůžkové pokoje,“ uvedl náměstek hejtmana Miloslav Čermák. Stavební práce se uskuteční během roku 2017 za plného provozu domova.

Domov pro seniory v Hranicích je od roku 2003 příspěvkovou organizací Karlovarského kraje. Cílovou skupinou, které poskytuje své služby, jsou senioři starší 60 let převážně s těžkou až úplnou závislostí na péči jiné fyzické osoby.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

7:06 SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

S příchodem jara v České republice tradičně startuje také sezóna farmářských trhů a Státní veterinár…