Karlovarský kraj nechává zrekonstruovat most ve Svatavě

27.07.2016 19:24

Práce na opravách mostu ve Svatavě na Sokolovsku jsou v plném proudu. Díky kompletní přestavbě by se měla obnovit původní nosnost i kvalita mostní konstrukce. Akci financuje Karlovarský kraj ze svého rozpočtu. Během dnešního kontrolního dne to potvrdil náměstek hejtmana Jakub Pánik.

Karlovarský kraj nechává zrekonstruovat most ve Svatavě
Foto: Karlovarský kraj
Popisek: Karlovarský kraj, logo.

„Rekonstrukce navazuje na stavbu západního obchvatu Sokolova. Větší přestavba mostu proběhla naposledy před padesáti lety, právě proto jej kraj nechává v současnosti opravit. Náklady z krajského rozpočtu dosáhnou 6, 7 milionu korun. Firma s pracemi začala koncem června, zvládne je za 123 dní, poté kraj hotový most předá rovnou k užívání lidem z městysu Svatava i řidičům z okolí," uvedl Jakub Pánik.

Stavebníci nejprve provedli demoliční a bourací práce. „Cílem rekonstrukce dvoupolového železobetonového mostu je zdvižení nosné konstrukce, ošetření nosných prahů a ložisek a obnova vrstev desky,“ vysvětlil Václav Vlček, ředitel Regionálního závodu Západní Čechy SMP CZ, a. s. Podle starostky Svatavy Olgy Gossové se vedení městyse postará o dobudování chodníku v okolí mostu.

Všechny práce pokračují podle harmonogramu a na přelomu září a října by měl most začít sloužit pěším i řidičům ze Svatavy a celého Sokolovska.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…