Karlovarský kraj podpoří budování a údržbu lyžařských běžeckých tratí

30.08.2016 11:52

Stejně jako v uplynulých letech i v tomto roce poskytne Karlovarský kraj dotace na budování a údržbu lyžařských běžeckých tras v regionu. Pokud to schválí krajské zastupitelstvo, města, obce a spolky si mezi sebou rozdělí téměř 1,6 milionu korun.

Karlovarský kraj podpoří budování a údržbu lyžařských běžeckých tratí
Foto: Karlovarský kraj
Popisek: Karlovarský kraj, logo.

„Karlovarský kraj dlouhodobě podporuje aktivity v rozvoji běžeckého lyžování. V nadcházející zimní sezóně bude s naším přispěním upravováno celkem 519 kilometrů tras. V porovnání s loňským rokem je to o 61 kilometrů více. Tratě budou zpravidla udržovány jednou až třikrát týdně, v některých lokalitách dokonce čtyřikrát týdně,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Martin Havel.



Dotaci ve výši 300 tisíc korun získá například obecně prospěšná společnost První Krušnohorská na pravidelnou zimní údržbu v oblasti centrálního a západního Krušnohoří a na letní údržbu zaměřenou především na prořezy porostů, opravy lávek a mostků a úpravy nevyhovujícího povrchu cest. Celkem se společnost stará o 120 kilometrů běžeckých tras. Stejnou částku dostane od Karlovarského kraje i město Boží Dar na údržbu běžeckých stop o délce 75 kilometrů. Podpořena bude také strojová úprava 66 kilometrů běžeckých tratí na Kraslicku, na kterou Dobrovolný svazek měst a obcí Kraslicka obdrží 198 tisíc korun.

Obecně prospěšná společnost První Krušnohorská navíc požádala Karlovarský kraj o poskytnutí individuální dotace na pořízení sněžné rolby na úpravu běžeckých stop. „Na české straně Krušných hor je k dispozici pro rozsáhlou oblast mezi Nejdkem, Novými Hamry, Jelením a Bublavou pouze jedna rolba, která je již za hranicí své životnosti. Vzhledem k tomu, že malé obce ani města nemají dostatek finančních prostředků na nákup tohoto velmi nákladného stroje, rozhodli jsme jej podpořit. Pokud to schválí krajské zastupitelstvo, obecně prospěšná společnost dostane 1,3 milionu korun,“ dodal hejtman.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

19:15 DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v Opravně tramvají v Ústředních dílnách v Hostivaři uvedl do prov…