Karlovarský kraj pokračuje v přestavbě sokolovské chirurgie

07.10.2016 13:40

Kompletní rekonstrukce 3. nadzemního podlaží pavilonu B Nemocnice Sokolov je v plném proudu. Stavba, která byla zahájena v červnu letošního roku, vyjde kraj na 40 milionů korun. Pro pacienty zde vznikne moderní oddělení lůžkové chirurgie s kapacitou 40 lůžek.

Karlovarský kraj pokračuje v přestavbě sokolovské chirurgie
Foto: Karlovarský kraj
Popisek: Karlovarský kraj, logo.

„Stavební úpravy byly zahájeny vyklizením objektu, odstraněním rozvodů vody, kanalizace, vytápění, vzduchotechniky či elektroinstalací a zbouráním dělících příček. To se v současné době dokončuje a probíhá i výměna podlah a omítek. Provádí se také vyzdívání sociálních zařízení v části A i B lůžkového oddělení. Zároveň začaly práce na montážích vnitřních instalací,“ uvedl náměstek hejtmana Jakub Pánik.

Přestavbu realizuje firma Swietelsky stavební s.r.o. Práce mají být hotové do 3. ledna příštího roku. „Snažíme se o postupnou modernizaci pavilonu a také o to, aby zdejší oddělení po dokončení rekonstrukce splňovalo požadavky současné medicíny i představy pacientů,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Martin Havel. Součástí této obnovy je i oprava střechy nad centrálním schodištěm pavilonu B a příprava na stavební úpravy 4. nadzemního podlaží, kde se nachází operační sály.    

Další stavební činnost, kterou Karlovarský kraj souběžně v areálu Nemocnice Sokolov provádí, je oprava opěrné zdi nad pavilonem C, která je v havarijním stavu. Práce ve výši 9 milionů korun hradí kraj ze svého rozpočtu.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

16:05 Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

Téměř půl tuny drůbežího masa a mořských plodů přepravovaných v nevhodných podmínkách objevili ústeč…