Karlovarský kraj přispěje obcím na další cisterny pro hasiče

22.09.2016 17:15

?Dvěma miliony korun přispěje Karlovarský kraj obcím na pořízení cisteren pro dobrovolné hasiče. Pokud to schválí krajské zastupitelstvo, finance dostanou obce Chyše a Útvina. Musí ale doložit rozhodnutí ministerstva vnitra, které přispívá další částkou. Kraj tak naplní svůj slib letošní rekordní dotace hasičům, jež by měla dosáhnout 21 milionu korun.

Karlovarský kraj přispěje obcím na další cisterny pro hasiče
Foto: Karlovarský kraj
Popisek: Karlovarský kraj, logo.

?„Podporu ve výši 1 milion korun schválila každé obci Rada kraje, kromě toho už jsme na jaře přispěli na nákup cisteren také pro Bečov a Vintířov. Postupně jednotky dobrovolných hasičů obcí dostanou finance i na věcné vybavení, což se týká 49 jednotek. Šestnáct obcí bude mít nové dopravní automobily, na jejichž dodavatele už jsme nechali provést výběrové řízení. Napravujeme tím dluh z uplynulých let, kdy zůstaly požadavky hasičů nevyřízené. Přitom je třeba si uvědomit, že jsou to právě oni, kteří zasahují všude tam, kde jde o zdraví a životy našich obyvatel,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Martin Havel.

Nemalé finance pak kraj tradičně poskytuje na výbavu profesionálních hasičů. Letos jde o celkem 2, 7 milionu korun na nákup vybavení pro ochranu obyvatel a nouzové přežití, dále na automobil k přepravě techniky a na technické zásahy na silnicích II. a III. tříd.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…