Karlovarský kraj schválil nákup učebních pomůcek pro Gymnázium Cheb

19.04.2021 21:21

Gymnázium Cheb bude mít nové učební pomůcky. Jejich pořízení odsouhlasila Rada Karlovarského kraje na základě zadávacího řízení. Škola tímto krokem získá nové vybavení pro výuku v hodnotě 3,5 milionu korun. Financování bude zajištěno z projektu Implementace Krajského akčního plánu 2 v Karlovarském kraji.

Karlovarský kraj schválil nákup učebních pomůcek pro Gymnázium Cheb
Foto: kr-karlovarsky.cz
Popisek: Karlovarský kraj - logo

„Projekt Implementace Krajského akčního plánu, který je realizován v rámci Operačního programu Výzkum, vývoj a vzdělávání, klade velký důraz na zvýšení kvality vzdělávání v kraji. A právě tomu může pomoci také vybavení škol moderními učebními pomůckami, které umožňují názorné ukázky probíraného učiva ve vybraných předmětech,“ uvedl radní pro oblast vzdělávání, školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Jindřich Čermák.

Gymnázium Cheb tak získá nové učební pomůcky pro výuku přírodovědných a technických předmětů. Škola bude vybavena dvěma novými 3D tiskárnami a také programem na zobrazování interaktivních výukových 3D pomůcek. Výuku přírodovědných předmětů zpestří například svalová postava s dvojím pohlavím, simulátor novorozence pro záchranu života, analytické váhy, centrifuga nebo binokulární stereolupa s kamerou a tabletem. Dále budou zakoupena měřící hnízda pro žáky a dodána bude také mlžná komora, jež bude určena k demonstraci a sledování stopy kosmického a pozemského záření, ale i k identifikaci různých druhů přírodního záření. Mezi zakoupenými učebními pomůckami bude také digitální částicová kamera.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…