Karlovarský kraj získal prostředky na rekonstrukci Domova "SKALKA"

16.06.2016 7:35

Karlovarský kraj obdrží od Ministerstva práce a sociálních věcí ČR dotaci ve výši 50 milionů korun na druhou etapu přestavby objektu Domova pro seniory "SKALKA“ v Chebu. Úspěšnou žádostí se tak kraj více přiblížil k možnosti dokončení obnovy domova.

Karlovarský kraj získal prostředky na rekonstrukci Domova "SKALKA"
Foto: Karlovarský kraj
Popisek: Karlovarský kraj, logo.

?Finance získané z programu „Rozvoj a obnova materiálně technické základny sociálních služeb“ poputují na pokračující vnitřní přestavbu zařízení. „Dojde k výměně všeho stávajícího nevyhovujícího vybavení a k vytvoření bezbariérových osobních koupelen na pokoji každého klienta,“ uvedl náměstek hejtmana Miloslav Čermák. Senioři tak budou moci pobývat v důstojném a plně funkčním prostředí.

V rámci první etapy vnitřní rekonstrukce, která právě probíhá, bude nákladem 35 milionů korun vybudována nová kuchyně, jídelna, společenská místnost a oddělení domova se zvláštním režimem. V této uzavřené části domova pro klienty trpící stařeckou demencí vznikne celkem 8 jednolůžkových pokojů s koupelnami, které je možné přizpůsobit individuálním potřebám obyvatel zařízení. 

Domov pro seniory „SKALKA“ v Chebu, jehož zřizovatelem je Karlovarský kraj, má kapacitu 115 lůžek. Prostřednictvím odborného personálu poskytuje péči seniorům, jejichž stav odpovídá těžké nebo úplné závislosti na pomoci jiné fyzické osoby, s cílem dosažení jejich nejvyšší možné kvality života.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora pomůže podnikatelům s podáním elektronického daňového přiznání

19:02 Hospodářská komora pomůže podnikatelům s podáním elektronického daňového přiznání

Už jen přibližně dva týdny – do 2. května – mají podnikatelé čas na elektronické podání daňového při…