Karlovarský půlmaraton bude moci online sledovat celý svět

11.02.2015 15:09

Na start třetího ročníku Mattoni 1/2Maratonu Karlovy Vary se letos běžci postaví 23. května. Akce získala stříbrnou známku kvality IAAF a v tomto roce ji budou moci sledovat zájemci v online přímém přenosu na Seznam.cz. Na tiskové konferenci k akci to uvedl prezident organizačního výboru Run Czech Carlo Capalbo.

Karlovarský půlmaraton bude moci online sledovat celý svět
Foto: Hana Čechová
Popisek: Karlovy Vary, pohled na město z výšky

Kapacita závodu je 3500 běžců, registrace do závodu jsou již zhruba ze 70 procent prodané. I letos se počítá s účastí zahraničních a domácích profesionálů i amatérských běžců, kteří budou bojovat o přízeň diváků a o medaile na trati dlouhé přes 21 kilometrů. Půlmaratonu bude předcházet dm rodinný běh. "Díky půlmaratonu se kraji otevírá celý svět a světu zase Karlovarský kraj. Je to pro nás sportovní událost roku, proto se kraj účastní jako partner a donátor projektu. Za velmi důležité ale považuji také to, že projekt motivuje ke sportu mladé lidi a rodiny s dětmi,“ zdůraznil náměstek hejtmana Karlovarského kraje Václav Sloup. Ten také představil soutěž Karlovarského kraje o tři registrace na půlmaraton zdarma.

Podle primátora Karlových Varů Petra Kulhánka se půlmaraton stal za dobu svého konání značkou Karlových Varů stejně jako mezinárodní filmový festival. "Půlmaraton nabízí divákům i účastníkům nejen výbornou organizaci závodu, ale také krásu světoznámého lázeňského města, kandidáta na seznam světového dědictví UNESCO,“ dodal Petr Kulhánek, který se chystá pokořit svůj loňský čas a zaběhnout půlmaraton pod 1, 5 hodiny.

Prezident organizačního výboru RunCzech Carlo Capalbo poblahopřál zástupcům města k zisku stříbrné známky kvality IAAF za úroveň závodu a profesionální servis a předal plaketu do rukou náměstka hejtmana i primátora města. "Stříbrná známka je jen pomyslný aperitiv, letos se pokusíme o zisk zlaté známky, kterých zatím bylo po celém světě uděleno pouze 41, například pro závody v New Yorku, v Tokiu, Bostonu nebo Pekingu," vysvětlil Carlo Capalbo.

Trasa půlmaratonu bude letos stejná jako předchozí rok. Startuje se 23. května od 18:00, dm rodinný běh o dvě hodiny dříve. Registrace jsou stále otevřeny, získat je lze i díky spolupráci RunCzech s charitativním partnerem - Sdružením SOS dětských vesniček. Veškeré informace najdou zájemci na stránkách RunCzech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…