Kaufland pro nově otevřené SOS Sluníčko

28.06.2013 16:33

Společnost Kaufland je od roku 2011 jedním z hlavních partnerů SOS dětských vesniček. Dlouhodobý projekt spolupráce v současné době zahrnuje především finanční zajištění rekonstrukce stávajících objektů ve všech třech SOS dětských vesničkách v České republice a jejich vylepšování, například v podobě stavby dětských hřišť.

Kaufland pro nově otevřené SOS Sluníčko
Foto: Kaufland
Popisek: Kaufland

Nyní se Kaufland podílí na podpoře dalšího projektu SOS dětských vesniček nazvaný SOS Sluníčko. Částkou 1 200 000 korun přispěl na provoz tohoto centra, jehož cílem je pomáhat dětem vyžadujícím okamžitou pomoc.

V případě, že je dítě ohroženo na zdraví či životě nebo se ocitlo bez péče přiměřené jeho věku, může být umístěno právě zde. SOS Sluníčko je dočasným útočištěm. O děti zde umístěné pečují speciálně vyškolení sociální pracovníci, kteří zároveň udržují kontakt s rodinou a usilují o brzký návrat dítěte k rodině. Pro účely tohoto projektu byl v karlovarské vesničce otevřen nově zrekonstruovaný dům, který má kapacitu až osm dětí. V současnosti je zde umístěno dětí pět.

Centrum okamžité pomoci pro děti v krizové situaci Sluníčko se slavnostně otevřelo v sobotu 1. června, tedy na Den dětí. Za společnost Kaufland se akce zúčastnil pan Patrik Eiselt, vedoucí oblasti Provoz – Západ, který panu Ing. Petru Lužnému, národnímu řediteli organizace SOS dětské vesničky, předal symbolický šek v hodnotě 1 200 000 korun. Pan Eiselt zároveň odhalil desku připomínající spolupráci Kauflandu a SOS dětských vesniček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…