Kia stoupá v žebříčku Best Global Brands

12.10.2013 18:35

Společnost Kia Motors Corporation zvýšila v uplynulém roce hodnotu své značky o 15 % a podle agentury Interbrand se v roce 2013 posunula na 83. místo v exkluzivním žebříčku "Top 100 Best Global Brands".

Kia stoupá v žebříčku Best Global Brands
Foto: Kia
Popisek: Kia

Kia se poprvé dostala mezi 100 nejhodnotnějších globálních značek v minulém roce, kdy obsadila 87. místo. Od té doby si polepšila o další čtyři pozice, když odhadovaná hodnota značky Kia dosáhla částky 4,7 miliardy USD. To představuje meziroční nárůst o 15 %, resp. 619 milionů USD. To je mnohem více, než činí celkový průměrný nárůst hodnoty všech 100 nejhodnotnějších globálních značek (+8,4 %).

Mezi strategické aktivity na podporu budování značky Kia patřilo v roce 2013 pokračování zavádění nového systému identity značky "A Different Beat", který ztělesňuje základní charakteristiky značky: mladistvá a pulzující, osobitá a spolehlivá.

Například v USA přinesl nový systém identity značky Kia výrazné zvýšení její kredibility mj. i díky angažovanosti v hudebním průmyslu, kde nadále úspěšně pokračuje podpora udílení hudebních cen MTV Music Awards a festivalu Van's Warped Tour, společně s úspěšnou sérií reklam s křečky na model Soul a reklamám u příležitosti Super Bowlu.

Kromě toho je klíčovou oblastí také sponzorská podpora nejvýznamnějších sportovních akcí. Mezi ně patří mistrovství světa ve fotbale, tenisový turnaj Australian Open a NBA.

Značka Kia oslovuje své cílové skupiny zákazníků "mladých duchem" rovněž silným zaměřením na digitální marketing. Kia má více než 250 globálních i lokálních profilů na sociálních sítích, jimiž oslovuje cca 1,4 miliardy lidí, kteří denně generují více než 300 000 komentářů, sdílení, oznámení a zmínek týkajících se značky Kia.

Žebříček "100 nejlepších globálních značek" byl v roce 2013 aktualizován odbornými analytiky podle osvědčené výzkumné metodologie. Studie hodnotí finanční výsledky společností na základě hrubého finančního výnosu pro investory; role, kterou hraje značka v aktuálním kupním rozhodování; a síly značky, což je schopnost značky zajistit si očekávané budoucí výnosy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…