Klárka se ve škole snažila, tak dostala nové oranžové kolo

25.06.2015 14:04

Oranžové kolo od Nadace ČEZ, ovšem věnované Severočeskými doly, a. s., ze Skupiny ČEZ putovalo v závěru školního roku do Braňan na Mostecku. Příjemné překvapení tak čekalo na Kláru Pálkovou, deváťačku z tamní základní školy, která pak nemusela odejít domu po svých. Podle Petra Kratochvíla, ředitele ZŠ a MŠ Braňany, to totiž byla právě ona, která si za svou píli a v průběhu druhého pololetí i zlepšením studijních výsledků kolo zasloužila. Společně s ním dostala Klárka i pohotovostní batoh SD se spoustou užitečných věcí, které se jí na cyklistických túrách mohou hodit.

Klárka se ve škole snažila, tak dostala nové oranžové kolo
Foto: cez.cz
Popisek: Klárka se ve škole snažila, tak dostala nové oranžové kolo.

„Věděla jsem, že to kolo tady je, ale že zrovna já se stanu tou vyvolenou, která ho díky své snaze zlepšit se získá, jsem opravdu netušila. Mám z něj velikou radost a všem děkuji,“ řekla dojatá Klárka s tím, že už se nyní těší na prázdninové vyjížďky. Kam bude ta první, ale ještě nevěděla. „Jezdí za mnou kamarádka z nedalekého Kaňkova, tak se domluvíme a někam společně vyrazíme.“

„Máme radost, že jsme mohli někomu udělat radost,“ použil slovní hříčku Ivo Pěgřímek, generální ředitel Severočeských dolů, a. s., který se společně s Ivanem Lapinem, členem dozorčí rady společnosti, a starostou obce Petrem Škantou zhostil role předávajícího. „A zatímco letos je kolo oranžové, neboť má barvu naší mateřské Skupiny ČEZ, příští rok bude v barvách Dolů, tedy zelené,“ dodal ještě Ivo Pěgřímek.

Ředitel školy pak v krátkosti připomenul, že to není poprvé, co Severočeské doly nějakým způsobem pomohly. „Díky nim vlastně můžete sedět a obědvat v naší jídelně, neboť i na její rekonstrukci nám přispěly. Nekonaly by se bez nich ani školy v přírodě a poznávací zájezdy, jakým byl například letošní výlet do Terezína a Litoměřic,“ uzavřel Petr Kratochvíl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Rakušan: Pokud to můžeme zařídit, není na co čekat

15:16 Ministr Rakušan: Pokud to můžeme zařídit, není na co čekat

Povinnost hlásit podezřelé transakce a větší pravomoci pro policii zajistit zbraně. Vláda schválila …