Klaudiánova nemocnice: Centrotherm opět podpořil dětské oddělení

25.01.2020 13:00

Dětské oddělení Klaudiánovy nemocnice má díky firmě Centrotherm novou postel pro své malé pacienty. Tato firma dětské oddělení podporuje pravidelně od roku 2017.

Klaudiánova nemocnice: Centrotherm opět podpořil dětské oddělení
Foto: mb-net.cz
Popisek: Klaudiánova nemocnice v Mladé Boleslavi

„Naše podpora začala sponzoringem monitorů dechu pro novorozence, jejichž obměnu v nemocnicích organizuje nadace Křižovatka. Pak jsme se dozvěděli, že je také potřeba doplňovat vybavení a že je problém s obměnou lůžek na dětském oddělení. Monitory dechu se obměňují jednou za dva roky, takže jeden rok sponzorujeme monitory, druhý rok postele,“ řekl Miroslav Olšák, předseda představenstva firmy Centrotherm, která je také dodavatelem tepla a teplé vody pro nemocnici.

„Naše nová postel je více mobilní a rozhodně vydrží větší zátěž. Pro sestřičky je výhodou lepší a snadnější údržba, a především jejich pohyblivost. Jsme skutečně rádi za takovou postel. Firmě Centrotherm velmi děkujeme,“ řekla Jaroslava Chrtková, primářka dětského oddělení. Dětské oddělení Klaudiánovy nemocnice má celkem 30 lůžek, z toho je třeba ještě vyměnit cca polovina postelí. Nová postel vyšla přibližně na 40 tisíc korun.

Firma Centrohterm, výrobce tepla a teplé vody, je ve stoprocentním vlastnictví města Mladá Boleslav. Svoji podporu dnes zaměřuje především na děti a na handicapované. „Jsme firma, která je komunální. Nemocnice je naším velkým odběratelem a tímto způsobem můžeme vracet část peněz zpět. To je naše filosofie,“ dodal Olšák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

16:08 Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

V pátek 19. dubna 2024 se na území České republiky uskutečnila celoevropská dopravně bezpečnostní ak…