Klaudiánova nemocnice: Chodbu ozvláštnily neobvyklé sochy

21.10.2018 16:13

Hlavní komunikační chodbu v Klaudiánově nemocnici ozdobila neobvyklá umělecká díla, která vznikla během několika ročníků Metalového sympozia. Tuto výstavku připravilo Infocentrum Mladá Boleslav ve spolupráci s nemocnicí. Další díla z tohoto mezinárodního setkání sochařů lze vidět v současné době také v parkovacím domě na Staroměstském náměstí.

Klaudiánova nemocnice: Chodbu ozvláštnily neobvyklé sochy
Foto: mb-net.cz
Popisek: Klaudiánova nemocnice v Mladé Boleslavi

V nemocnici jsou vystavena díla, vytvořená umělci z celého světa, kteří se v červnu pravidelně sjíždějí na unikátní Metalové sympózium. Pacienti mohou obdivovat práce, které v Mladé Boleslavi realizovali Steve Molloy (Nový Zéland), Václav Holer (Česká republika), John Hogan (Irsko), Nes (Francie), Vincent Desmeules (Švýcarsko) a John Haley III (USA).

V parkovacím domě v současné době můžete vidět sochy, které během sympozií vytvořili Matt Hill (Australie), Tim Roosen (Belgie) a Jorge Schröder (Brazílie). Donedávna zde byla i fontána, jejímž autorem je Rik Beuselinck z Belgie. Fontánu nechalo letos město přes léto nainstalovat a zapojit v prostoru před infocentrem na náměstí Míru.

Další díla z Metalových sympozií byla rozmístěna na řadu lokalit po celém městě, některé ovšem zatím na trvalé umístění čekají.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …