Klaudiánova nemocnice: Dětské oddělení má nové monitory a postýlky

28.08.2018 20:01

Dětské oddělení Klaudiánovy nemocnice se díky sponzorskému daru ve výši 385 tisíc korun od Nezávislých odborů Škoda a.k. dočkalo nových postýlek pro novorozence a monitorů vitálních funkcí.

Klaudiánova nemocnice: Dětské oddělení má nové monitory a postýlky
Foto: mb-net.cz
Popisek: Klaudiánova nemocnice v Mladé Boleslavi

"Za 300 tisíc korun bylo zakoupeno celkem devět monitorů vitálních funkcí s centrálním monitorem pro sledování malých pacientů - tedy jejich srdeční akce, dýchání a zásobení kyslíkem. Zbytek peněz putoval na pořízení novorozeneckých lůžek," řekla Jitka Kolombová, náměstkyně ředitele pro zdravotní služby. Převzetí monitorů se zúčastnil také první náměstek primátora Jiří Bouška.

Monitory jsou napojeny na centrálu, která umožní zdravotnímu personálu nepřetržitě sledovat zdravotní stav všech dětských pacientů a ihned reagovat na případné komplikace. Obnova těchto přístrojů je nutná po celý rok - jejich životnost je pouze po určitý čas.

"Jednalo se o členské příspěvky našich členů. Na výročním zasedání, když jsme tyto odbory rozpouštěli, jsme se dohodli, že polovina financí, které zbyly na účtu, půjdou do Mladé Boleslavi na dětské oddělení a druhá půlka do Motola na dětské onkologické oddělení," řekl Jiří Carva, bývalý místopředseda Nezávislých odborů Škoda a.k.

"Tento rok v naší nemocnici již proběhla řada významných investic, ať už z dotací Středočeského kraje nebo z evropských dotací. Jsem rád, že mladoboleslavská nemocnice pomalu roste, čemuž odpovídá i hospodářský výsledek za loňský rok, kdy se z velkého mínusu blížíme k nule. Na posledním krajském zastupitelstvu jsme byli dokonce chváleni za tento přístup i opozičními zastupiteli, což nebývá úplně zvykem. Osobně doufám, že do dvou, maximálně tří let se nám podaří postavit parkovací dům. Podle současného rozpracování projektu by měl mít cca 650 míst k zaparkování," řekl Jiří Bouška, náměstek primátora Mladé Boleslavi a místopředseda představenstva nemocnice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

16:08 Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

Stále více spotřebitelů mění dodavatele energií. Řada z nich se přitom o proces přechodu mezi obchod…