Klaudiánova nemocnice: Prvním miminkem roku 2016 je Josef

01.01.2016 9:51

Na první miminko roku 2016 jsme si letos v Klaudiánově nemocnici počkali poměrně dlouho. Až v 7:32 se porodními sály rozlehl křik prvního letošního děťátka – na svět přišel chlapeček Josef s mírami 50 cm a 3900 gramů. Maminka si ho poveze domů do Kosmonos.

Klaudiánova nemocnice: Prvním miminkem roku 2016 je Josef
Foto: mb-net.cz
Popisek: Klaudiánova nemocnice v Mladé Boleslavi

Jako již tradičně dostanou první tři miminka od Klaudiánovy nemocnice ke vstupu do života malý dárek – poukázku do nemocniční lékárny a prodejny zdravotnických potřeb. Vyměnit ji zde maminky budou moci například za krémy či jiné, pro miminka potřebné, zboží. Poukazy budou v hodnotě 5000 korun pro první miminko, druhá dvě dostanou poukázku na zboží za 2000 korun.

Loňský rok byl pro mladoboleslavskou porodnici úspěšný. Pro přivedení miminka na svět si ji vybralo 1326 maminek. Poslední den roku byl poměrně rušný, poslední miminko roku 2015 se narodilo jen 40 minut před půlnocí. Rok 2015 tak slavnostně ukončilo jako 1333tý novorozenec. Celkem sedmkrát se loni porodními sály rozlehl křik dvojčátek a zhruba ve dvaceti procentech porodů lékaři museli sáhnout k císařskému řezu.

Nejčastěji se v boleslavské porodnici rodilo v červnu – 126krát, následoval říjen se 125ti porody a srpen se 117ti porody. Naopak nejméně miminek se narodilo v lednu, kdy počt porodů jen těsně přesáhl stovku. Kluků i holčiček se narodilo téměř stejně, mírnou převahu měli chlapci. Nejčastěji si maminky domů odnášely malé Jakuby, Vojtěchy a Adamy, holčičkám rodiče nejčastěji dávali jména Ema, Eliška či Natálie. Ve hře zůstává i řada krásných staročeských jmen jako jsou například Antonín, Vojen či Františka. Přibývají ovšem také jména cizokrajná či zvláštní – pro chlapce například Čančéš, Lejla, Dejan či Božan, mezi holčičkami letos přibyla například Emöke, Defné, Madlen nebo Aurélie.

A jak si loňský rok stál ve srovnání s těmi předchozími? V roce 2014 se v Klaudiánově nemocnici rodilo 1394 krát, stejně jako v roce 2013. V roce 2012 si maminky naši porodnici vybraly 1498 krát, v roce 2011 1530 krát, ještě o rok dříve bylo v Klaudiánově nemocnici porodů 1522.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…