Klaudiánova nemocnice: V nové ambulanci se rodiče naučí správně pečovat o malé atopiky

26.09.2017 12:08

Dětské oddělení Klaudiánovy nemocnice od 5. října rozšíří svoji nabídku. Nově nabízí takzvanou Ambulanci školy atopie, která bude fungovat vždy ve čtvrtek od 15 hodin v ambulantních prostorách oddělení (vchod z ulice Boženy Němcové). Tato ambulance je určena pro pacienty, kteří již byli vyšetřeni v dětské kožní ambulanci a byla jim Škola atopie doporučena. Mladá Boleslav je třetím místem v Česku, kde se mohou rodiče vzdělávat v rámci tohoto projektu.

Klaudiánova nemocnice: V nové ambulanci se rodiče naučí správně pečovat o malé atopiky
Foto: mb-net.cz
Popisek: Klaudiánova nemocnice v Mladé Boleslavi

Ambulance školy atopie je určena pacientům s atopickým ekzémem a jejich rodičům. Škola atopie je projekt, který vznikl ve Francii a dnes funguje v různých zemích světa. Cílem je vysvětlit pacientům podstatu atopického ekzému, naučit je ho zvládat a dostat onemocnění pod kontrolu.

„Řádná edukace včetně praktických ukázek péče o kůži, úprava režimu atopika včetně oblékání, stravování apod. jsou nezbytnou součástí léčby. Běžná ambulance toto není schopna obsáhnout, proto doufáme, že škola atopie bude novým přínosem pro pacienty v „boji“ s atopickým ekzémem a zároveň zlepší kvalitu života dítěte i celé rodiny,“ dodává MUDr. Iveta Tomšíková, která ambulanci povede. Edukace bude navíc probíhat převážně v malé skupince pacientů, takže rodiče budou mít možnost sdílet svoje zkušenosti i problémy s ostatními, a to vše pod odborným vedením.

Lékaři se dnes často setkávají se špatně informovanými pacienty a rodiči. Důvodem je především dostupnost informací na internetu, které nejsou často dostatečně odborné a přínosné. „Proto bychom rádi předali rodičům i dětem správné rady a zkušenosti,“ dodala Tomšíková.

Možnost objednání je na telefonu 326 702835 (Dětská kožní ambulance, Máchova 1318, Mladá Boleslav).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…