Klaudiánova nemocnice a Červený kříž poděkovaly dárcům krve

02.12.2017 13:36

Ve čtvrtek 30. listopadu se v kostele sv. Bonaventury v Mladé Boleslavi uskutečnilo slavnostní předání ocenění bezpříspěvkovým dárcům krve, které tradičně pořádá Oblastní spolek Českého červeného kříže Mladá Boleslav.

Klaudiánova nemocnice a Červený kříž poděkovaly dárcům krve
Foto: mb-net.cz
Popisek: Klaudiánova nemocnice v Mladé Boleslavi

„Děkuji vám jménem naší nemocnice a pacientům za to, jak pomáháte. Vy jste nedílnou a nezbytnou součástí celého zdravotnického systému. Bez dárců krve by nebylo možné obrovské množství pacientů vůbec léčit a zachránit. My si vašeho přístupu nesmírně vážíme,“ řekl během ocenění ředitel Klaudiánovy nemocnice Ladislav Řípa.

Děkovat dárcům krve přišli tradičně zástupci Klaudiánovy nemocnice, pojišťoven ZPŠ a VZP, Českého červeného kříže a senátor Jaromír Jermář, který je sám dlouholetým dárcem krve – svou krve daroval již téměř sto třicet krát. „Dnes je to symbolické, že vám děkujeme v kostele sv. Bonaventury, tedy na místě, které je spjaté s Jednotou bratrskou. Ta je úzce spojena s českým humanismem. A dárcovství krve je velice humánní čin. Moc vám za to děkuji,“ řekl během ocenění Jaromír Jermář.

„Dovolte, abych poděkoval i za Oblastní spolek Českého červeného kříže. Chci vám pogratulovat k získání zlatých medailí prof. MUDr. Jana Janského – máme tady dnes i dárce, kteří dostanou zlaté kříže až za 160 odběrů, což je obdivuhodný výkon, který zaslouží velký obdiv a velké poděkování. Doufám, že ani v budoucnu vás neopustí touha pomáhat ostatním,“ řekl MUDr. Jan Ryger za Český červený kříž.

Celkem ocenění převzalo 71 dárců s nárokem na stříbrnou plaketu prof. MUDr. Jana Janského za 20 odběrů, 63 dárců s nárokem na zlatou plaketu prof. MUDr. Jana Janského za 40 odběrů, jeden dárce převzal Zlatý kříž ČČK 3. třídy za 80 odběrů, 10 dárců získalo Zlatý kříž ČČK 2. třídy za 120 odběrů a dva dárci dokonce Zlatý kříž ČČK 1. třídy za 160 odběrů.

„Chci vám poděkovat jménem všech pacientů – jsou to lidé, kteří jsou pro vás anonymní, ale vy jste jim pomohli navrátit se zpátky do života nebo jim jejich kvalitu života vylepšit. Jsme rádi, že jste si našli cestičku k nám na transfúzní stanici. Je moc fajn, že s sebou vodíte i své děti, své sousedy a kamarády a tím nám rozšiřujete databázi dárců krve. Díky tomu má naše stanice zcela výjimečně problémy se zásobováním naší nemocnice. A je to díky vám, že už když opouštíte transfuzní stanici, ihned se objednáváte na další termín. Pokud jsme někdy v nouzi, dokážete na to ihned zareagovat a rádi přijdete. Věřte, že krví neplýtváme a zužitkujeme všechny její složky. Všechny přípravky najdou svého pacienta,“ řekla lékařka hematologicko-transfúzního oddělení Klaudiánovy nemocnice MUDr. Radka Schulzová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

13:21 Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

V pondělí 22. dubna 2024 se ve Strakově akademii uskutečnilo zasedání Bezpečnostní rady státu. Mezi …