Klaudiánova nemocnice má nové moderní odběrové místnosti

12.09.2017 12:23

V pondělí 11. září ráno mohli pacienti Klaudiánovy nemocnice poprvé využít zmodernizované odběrové prostory, kterými denně projde až na 400 lidí. "Přestože se to na první pohled nemusí zdát jako úplně významná rekonstrukce, pro nás je to obrovský krok kupředu zejména v komfortu našich pacientů a také zaměstnanců. Nyní si lidé při čekání odběry mohou sednout, nový a důležitý je i vyvolávací systém, díky němuž uvidí na elektronické tabuli, že už mají jít do ordinace, celý prostor je navíc klimatizován. Vstup je nově hned z hlavního vestibulu za vrátnicí. Konečně máme odběrové místnosti, které svým standardem odpovídají 21. století," uvedl ředitel nemocnice Ladislav Řípa.

Klaudiánova nemocnice má nové moderní odběrové místnosti
Foto: mb-net.cz
Popisek: Klaudiánova nemocnice v Mladé Boleslavi

Nové odběrové místnosti si přišel v pondělí ráno prohlédnout také primátor Mladé Boleslavi Raduan Nwelati a první náměstek Jiří Bouška.

Budování nových prostor trvalo tři měsíce, mezitím zdejší personál ordinoval v budově staré interny. Rekonstrukce stála necelých 8 milionů korun a přispěl na ni také Středočeský kraj, spolupracovalo však i město Mladá Boleslav. "Kraj jako zřizovatel do této přestavby investoval celkem šest milionů korun. Je to rozhodně velká změna oproti předchozímu stavu, kdy pacienti museli stát na chodbě v dlouhé frontě,“ řekl náměstek hejtmanky Středočeského kraje Martin Kupka. Ten si při příležitosti své návštěvy v nemocnici vyzkoušel odběrové místnosti na vlastní kůži, když si spolu s ředitelem nemocnice Ladislavem Řípou nechali odebrat krev.

Co se týče dalších investic, ještě letos by v Klaudiánově nemocnici rádi rozběhli proměnu centrálního urgentního příjmu tak, aby byl spolu s chirurgickým příjmem dostupný i interní příjem. Zároveň plánují změny i pro zaměstnance, kteří by mohli v budoucnu využívat novou kuchyň a jídelnu.

Dvěma významnými projekty, které jsou ale otázkou vzdálenější budoucnosti, zůstává stavba parkovacího domu v areálu nemocnice a stavba nového pavilonu pro matku a dítě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…