Klaudiánova nemocnice začala s budováním centrálního příjmu

13.11.2017 14:17

Klaudiánova nemocnice Mladá Boleslav začala v listopadu budovat nový centrální příjem. V těchto dnech se naplno rozjely všechny stavební činnosti – cílem je, aby centrální příjem fungoval naplno s interní i chirurgickou částí na jaře.

Klaudiánova nemocnice začala s budováním centrálního příjmu
Foto: mb-net.cz
Popisek: Klaudiánova nemocnice v Mladé Boleslavi

Nemocnice získala na tuto investici dotaci od Středočeského kraje ve výši 12 milionů korun, zbytek zaplatí nemocnice ze svého rozpočtu. Vrchní sestrou centrálního příjmu se stala Zuzana Hanková, primářem MUDr. Pavel Šíma. Denně by toto oddělení mělo ošetři téměř 150 pacientů.

Stavební práce budou rozděleny do několika etap. Jako první přišla na řadu úprava levé části budovy H – tedy budovy, kde zároveň v suterénu sídlí RTG se všemi zobrazovacími metodami a ve vyšších patrech chirurgické, ortopedické a anesteziologicko-resuscitační oddělení. Výhodou tedy je blesková návaznost na tato oddělení.

V těchto prostorách vznikne interní část centrálního příjmu. Umístěno sem bude osm akutních lůžek s dostatečnou diskrétní zónou, velín s monitory na sledování životních funkcí, nezbytné zázemí pro personál, kompletní sociální zázemí pro pacienty (včetně mycího segmentu), kamerový systém a vyšetřovna neurologa. Součástí je také malý zákrokový sálek, který byl uveden do provozu již v říjnu. Důležitou součástí je první kontaktní místo – recepce, kde zkušená sestra rozhodne o akutním stavu pacienta. Tedy, zda je jeho stav život ohrožující, zda se jedná o problém pro úrazovou část či pro interní část. Tato sestra bude také hlavní spojkou nemocnice a záchranné služby.

Po dokončení této etapy se do nových prostor dočasně přesune úrazová ambulance. V původních místnostech úrazovky (pravá část budovy H) se budou v rámci druhé etapy tyto prostory modernizovat (výměna podlahy, podhledů, vzduchotechniky, drobné změny v rozložení místností a dveří). Vše pro větší komfort, a především zachování intimity vyšetřovaných pacientů.

Po dokončení prací na chirurgické části se vrátí úrazová ambulance zpět do svých prostor a následovat bude oficiální přestěhování interní části. Tímto dnem bude zahájena kompletní činnost centrálního příjmu v jednom místě nemocnice. Již v tuto chvíli ale princip centrálního příjmu v nemocnici funguje – nikoliv však centralizovaně. Přesunem do těchto prostor dojde k výraznému zefektivnění práce zdravotníků a zjednodušení pro veřejnost. Přístup do těchto prostor bude zachován – spojovací chodbou od hlavního vchodu z třídy Václava Klementa a od urgentního vstupu, kam lze přijet autem opět z třídy Václava Klementa. Tato cesta bude také sloužit pro vozy rychlé záchranné služby.

Dětští pacienti budou nadále přijímání k ošetření na dětském oddělení. Stejně tak pacienti spadající na oční oddělení, ORL či GPO. V roce 2018 se k centrálnímu příjmu přesune také lékařská služba první pomoci pro dospělé.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…