Klid pro rozvoj firmy zajistí bezregresní factoring

10.11.2014 18:46

Zbavit se starostí se zajištěním provozního kapitálu a plně se soustředit na rozvoj vlastního podnikání. Tuto možnost nabízí inovovaný produkt společnosti Bibby Financial Services – bezregresní factoring, jenž nově kryje 90% hodnoty pohledávek. To je ve srovnání s konkurenčními produkty suverénně nejvíce.

Klid pro rozvoj firmy zajistí bezregresní factoring
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

Podle údajů společnosti Bibby Financial Services byla v České republice v prvním pololetí roku 2014 více než jedna třetina pohledávek hrazena po domluvené době splatnosti. Z toho téměř dvě procenta faktur se stalo pohledávkami nedobytnými. „Vzhledem k trvale špatné situaci na českém trhu jsme se rozhodli podpořit především malé a střední podnikatele a nabídnout jim řešení v podobě inovovaného produktu bezregresního factoringu,“ uvedl Michal Gabriel, generální ředitel společnosti zabývající se provozním financováním (factoringem).

Základem tohoto produktu je provozní financování pohledávek vůči tuzemským i zahraničním odběratelům, při kterém je ošetřeno riziko neuhrazení pohledávek odběratelem z důvodu jeho platební nevůle nebo neschopnosti. V rámci bezregresního factoringu má klient i v případě kolapsu odběratele garantovanou úhradu až 90% hodnoty pohledávky, díky čemuž se více nemusí obávat druhotné platební neschopnosti způsobené neplatícími zákazníky.
Tak vysoké krytí hodnoty pohledávek není na českém trhu obvyklé, běžně se nabídka pohybuje kolem 80 procent. „Díky našim zkušenostem a mezinárodní působnosti na čtyřech kontinentech můžeme i českým klientům nabídnou prémiové zajištění jejich pohledávek a minimalizovat riziko ztráty z obchodů s nesolventními odběrateli,“ konstatoval generální ředitel Bibby Financial Services.

Významnou výhodou pro řadu firem je dostupnost produktu – oproti běžnému pojištění pohledávek má klient k dispozici tuto částku okamžitě po vystavení pohledávky a nemusí čekat, často několik měsíců, na splnění podmínek pojištění a její refundaci ze strany pojišťovny. Ani nemusí pojišťovně prokazovat, že odběratel je platebně neschopný. „Bezregresní factoring je vhodný zejména pro ty firmy, které vstupují na nové trhy, nebo jejichž odbyt je závislý na malém počtu dominantních zákazníků. Náš produkt využívají také firmy, které rozšiřují své podnikatelské aktivity se stávajícími nebo novými zákazníky a obávají se rizik spojených s těmito změnami,“ dodal Michal Gabriel.

Bezregresní factoring nabízí komplexní službu provozního financování, jistotu úhrady a profesionální správu a inkaso pohledávek. Významným benefitem je i kompletní právní servis a hospodářské informace o zákaznících přímo z trhu ještě před první dodávkou zboží, což je jedinou kvalitní prevencí možných ztrát.

Na rozdíl od konkurence je Bibby Financial Services, a. s., nezávislým finančním partnerem, jehož procesy jsou rychlostí a flexibilitou plně přizpůsobeny potřebám klientů. Bibby Financial Services je společnost s dlouholetou lokální působností a mezinárodními zkušenostmi nadnárodní finanční skupiny se sítí 47 poboček na 4 kontinentech. Poskytuje rychlé reakce a schvalování financování a respektuje časovou flexibilitu při řešení problémů klienta. Každý klient má přidělenou zkušenou kontaktní osobu, která zajišťuje přímou komunikaci a komplexní servis a má dostatečnou kompetenci k řešení jakýchkoli požadavků klienta souvisejících s provozním financováním a dalšími poskytovanými službami.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

16:08 Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

Stále více spotřebitelů mění dodavatele energií. Řada z nich se přitom o proces přechodu mezi obchod…