Klienti Ery zajistili Javorníku finanční dar a uznání

02.09.2013 8:05

Šetřit životní prostředí i náklady umějí nejlépe klienti Ery, jimž jsou běžné účty vedeny v Javorníku v okrese Hodonín. Z dat společnosti totiž plyne, že se od roku 2011 tamní obyvatelé vzdali v nejvyšší míře papírových výpisů a přešli na jejich elektronickou verzi, která nezatěžuje přírodní zdroje a je bezplatná.

Klienti Ery zajistili Javorníku finanční dar a uznání
Foto: erasvet.cz
Popisek: Era

„Naším cílem je připomenutí, že Era není jen značkou pro klienty ve velkých městech, ale že své služby poskytuje i v menších obcích. Zároveň chceme upozornit na produkty, které je možné v této době již velice jednoduše spravovat online, a elektronické výpisy jsou toho už několik let důkazem. Proto jsme prošli data a při zohlednění velikosti obce, počtu tam vedených účtů a způsobu doručování výpisů jsme vyhodnotili, že největší zájem o výhodnější elektronické výpisy místo původních papírových mají v posledních letech naši klienti v Javorníku v Jihomoravském kraji,“ objasňuje specialistka Společenské odpovědnosti Ery Jitka Švejcarová a dodává: „Proto jsme se rozhodli toto odpovědné chování ocenit a obci udělit finanční dar ve výši 50 000 korun. Jedinou naší podmínkou je, aby tyto prostředky zastupitelstvo využilo na ekologické účely, tedy na lesní hospodářství nebo třeba na péči o veřejnou zeleň.“

„Je to nesmírně milé překvapení, které se nestává každý den. Jsme malá obec, zde se každá koruna násobí. Určitě prostředky využijeme na ekologické účely, o přesném použití rozhodne během zasedání zastupitelstvo,“ říká Jan Hozák, starosta obce Javorník.

Volba klientů využívat elektronických výpisů má i celospolečenský rozměr. „Ročně pošleme klientům téměř 20 milionů výpisů a víme-li, že z jednoho vzrostlého stromu se vyrobí 160 tisíc papírových archů velikosti A4, tak bychom za rok ušetřili 246 stromů. Ty by pak pokryly denní spotřebu kyslíku pro více než 12 tisíc lidí. A to už stojí za úvahu,“ říká Jiří Homola, regionální ředitel Ery pro soukromou klientelu v Jihomoravském kraji.

Era za ekologické chování odměňuje i samotné klienty. Ti, kteří se do 31. srpna zapojí do soutěže a vymění své papírové výpisy za elektronické, mohou hrát o deset tabletů Samsung Galaxy. Změnu formy výpisu je možné provést přímo v elektronickém bankovnictví, při návštěvě Era finančního centra, pobočky České pošty nebo stačí zavolat na bezplatnou linku 800 210 210. Pravidla soutěže najdete na stránce www.erasvet.cz/ekosoutez.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

13:21 Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

Souhrnný indikátor důvěry (indikátor ekonomického sentimentu), vyjádřený bazickým indexem, se mezimě…