Klienti Oborové zdravotní pojišťovny mohou být bez obav

02.03.2015 7:33

Klienti Oborové zdravotní pojišťovny se nemusejí obávat, že jim ambulantní lékaři nepředepíší veškerou potřebnou péči. Pojišťovna totiž hospodařila v roce 2014 natolik dobře, že může při vyúčtování úhrad za loňský rok ustoupit od toho, aby po praktických lékařích, gynekolozích, a dalších ambulantních specialistech chtěla zpět část výdajů za péči, pokud překročí smluvně sjednaný limit.

Klienti Oborové zdravotní pojišťovny mohou být bez obav
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lékař s pacientem, ilustrační foto

„Oborová zdravotní pojišťovna ukončila účetní uzávěrku za rok 2014 a definitivně tak potvrdila velmi dobré hospodářské výsledky, kterých dlouhodobě dosahuje. Každý náš klient tak může mít jistotu, že se mu nestane, že právě na něm bude mít lékař tendenci šetřit, protože už se blíží hornímu limitu nákladů na léky nebo jinou vyžádanou péči,“ říká Ladislav Friedrich, generální ředitel Oborové zdravotní pojišťovny. Vysvětluje, že OZP nepřekročila plánované náklady na léčivé přípravky a vyžádanou péči, jako jsou například laboratorní vyšetření, rentgeny, CT a podobně, a nebude tak při vyúčtování za rok 2014 uplatňovat u ambulantních lékařů regulační srážky za překročení těchto nákladů. Konečné vyúčtování za rok 2014 bude pro smluvní lékaře OZP příjemným překvapením.

Podle Friedricha bude Oborová zdravotní pojišťovna naopak odměňovat lékaře, kteří poskytují kvalitní péči: „Hospodářské výsledky pojišťovny jsou takové, že je správné využít prostředky pro podporu preventivních aktivit jako například preventivní prohlídky, očkování a podobně. Proto nabízíme v letošním roce zejména praktickým lékařům rozšíření bonifikačního systému, který umožní odměnit ty lékaře, kteří nabízejí klientům kvalitnější a širší spektrum služeb,“ uzavírá Ladislav Friedrich.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…