Kolednická lovestory, bohoslužba, koncerty - to vše zazní na Velikonoce v Českém rozhlasu

03.04.2015 16:18

Český rozhlas nabídne o Velikonocích posluchačům i letos tematicky zaměřený program hudby a mluveného slova. Zvlášť bohatý program bude mít stanice Dvojka, která do svého vysílání zařadí například kolednickou lovestory s Martinem Písaříkem a Jiřím Lábusem. Velikonoční program budou mít i další celoplošné a regionální stanice Českého rozhlasu.

Kolednická lovestory, bohoslužba, koncerty - to vše zazní na Velikonoce v Českém rozhlasu
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

„Všechny stanice Českého rozhlasu se budou tematice Velikonoc věnovat. Do svého vysílání zařadí reportáže, publicistiku i hudbu, která se váže k tomuto období. Stanice Radiožurnál pak bude klást důraz zejména na dopravní zpravodajství. Vzhledem k očekávanému nepříznivému počasí je připravena zařazovat do svého programu i mimořádné Zelené vlny, které budou řidiče o případných komplikacích na silnicích včas informovat“ uvedl náměstek generálního ředitele pro program a vysílání René Zavoral.

Na Velký pátek večer nabídne stanice Vltava přímý přenos bohoslužby z pražského kostela Nejsvětějšího Salvátora. Na něj naváže koncert velikonoční duchovní hudby. V sobotu od 20:00 pak zazní Händelovo oratorium Mesiáš, které je výjimečnou reflexí biblických textů.

Zvlášť bohatý je velikonoční program stanice Dvojka. V pondělí už v půl deváté ráno vstoupí do éteru Luděk Munzar a František Novotný, aby se v mimořádném svátečním vydání pořadu „Okouzleni slovem“ podělili o své zážitky, vzpomínky, ale i chutě spojené s tradičními svátky jara. Záhy je vystřídají Světlana Lavičková a Romana Růžičková, které pro posluchače připravily dvouhodinový blok příjemné hudby a drobných reportáží s tematikou nejtypičtějšího velikonočního symbolu – vajíčka.

Dopolední program Dvojky pak v jedenáct hodin vyvrcholí premiérou nespoutané kolednické lovestory s názvem „Hody hody, Bedřichu“, v níž excelují Martin Písařík a Jiří Lábus. Ve třináct hodin splní Dvojka přání mnoha posluchačů a nabídne reprízu rozpustilé pohádky na motivy Jamese Thurbera „O bílé lani“. Odpoledne bude posluchače Dvojky čekat v přímém přenosu návštěva nově otevřeného úseku pražského metra v doprovodu Václava Žmolíka a Světlany Lavičkové, jejíž hlas provází cestující na trase A. Následovat budou písničky či zábavný pořad „Vinařské Velikonoce“.

Na stanici Plus bude v pátek hostem Radiofóra od 19:10 autorka Malé encyklopedie Velikonoc Valburga Vavřinová. V sobotu v Historii Plus od 21:10 poběží dokument o Karlu IV. a o místech v Itálii spojených s jeho pobytem. Na velikonoční pondělí Český rozhlas Plus v Radiofóru vysílá o souběhu svátků Pesach a křesťanských velikonoc. Hosty pořadu budou religionista Pavel Hošek a tajemník Federace židovských obcí Tomáš Kraus. Pondělní Politická literatura se bude od 20:10 věnovat dílu Johna Micklethwaita a Adriana Wooldridge o globálním oživení víry.

Velikonoční program nabídnou i regionální stanice Českého rozhlasu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

13:21 Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

Ve čtvrtek 25. dubna se na Ministerstvu zahraničních věcí uskuteční historicky první Národní rozvojo…