Kolektivní vyjednávání na ČD bude pokračovat ve čtvrtek

06.12.2017 9:10

Federace strojvůdců ČR se neztotožňuje s nevhodným vystupováním části strojvedoucích vůči managementu Českých drah.

Kolektivní vyjednávání na ČD bude pokračovat ve čtvrtek
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Při setkání s předsedou představenstva a generálním ředitelem ČD, a.s., Pavlem Krtkem to řekl prezident FSČR Jaroslav Vondrovic. Oficiální stanovisko FSČR k Retenčnímu programu ČD, který se stal terčem nekorektní kritiky na stránkách „Zájmů strojvůdce“, je obsaženo v jeho dopise adresovaném Pavlu Krtkovi. S tím, že podobné vulgarity a hanlivé výroky nepatří do kulturní společnosti, souhlasí i předseda Odborového sdružení železničářů při ČD, a.s., Vladislav Vokoun, který se s Pavlem Krtkem sešel v pondělí.

Přestože odboráři plně nesouhlasí s nastavením retenčního programu, jehož prostřednictvím se management společnosti snaží udržet zaměstnance ve vybraných profesích a motivovat nové, formu kritiky zveřejněné v „Zájmech strojvůdce“ považují za nevhodnou. Zároveň vyjádřili zájem podílet se na debatě o nastavení takových podmínek v kolektivní smlouvě a dalších pracovně právních dokumentech, aby se vzniku podobných situací napříště předešlo. Jedním z kroků může být i to, že celková výše stabilizačního příspěvku pro profese zařazené do retenčního programu bude zahrnovat i mzdový nárůst dosažený vyjednáváním o Podnikové kolektivní smlouvě pro rok 2018.

Šéfové dvou nejsilnějších odborových organizací na železnici Pavla Krtka ujistili, že jsou připraveni pokračovat v kolektivním vyjednávání, které je v zájmu všech zaměstnanců Českých drah, a nesmí být ohrožováno nepřiměřenou reakcí některých členů FSČR na retenční program. Předseda představenstva a generální ředitel ČD, a.s, Pavel Krtek jejich přístup ocenil a přislíbil, že jejich postoj bude tlumočit ostatním členům Představenstva ČD, a.s., s tím, že obnovení kolektivního vyjednávání za této situace podle něj nic nebrání. Vedení společnosti a zástupci odborů k němu opět zasednou tento čtvrtek, tedy 7. prosince 2017.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…