Komora certifikovaných účetních: Zájem roste. Proběhlo slavnostní předávání

24.11.2015 19:12

Komora certifikovaných účetních (KCÚ) zvolila novou místopředsedkyni, jíž se stala Ing. Zuzana Pšeničková, která má v oblasti účetnictví již dlouholeté zkušenosti.

Komora certifikovaných účetních: Zájem roste. Proběhlo slavnostní předávání
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

Letos již podruhé uspořádala Komora certifikovaných účetních slavnostní předávání certifikátů v systému certifikace a vzdělávání účetní profese v ČR. Řady profesních účetních se rozšířily o 3 účetní experty a 18 certifikovaných účetních.

Slavnostní akt proběhl v historických prostorách Památníku národního písemnictví na pražských Hradčanech. Certifikáty absolventům předávali účetní expertka a členka výboru Komory Alice Šrámková, viceprezident Svazu účetních Martin Petr a profesor Bohumil Král za Komitét pro systém certifikace a vzdělávání účetní profese v ČR.

O Komoře certifikovaných účetních

Komora certifikovaných účetních (KCÚ) je profesní organizace působící v ČR od roku 1999 a sdružující aktuálně 1 200 profesních účetních, kteří absolvovali několikaletý dvoustupňový systém certifikace účetních postavený na vzdělávacích standardech Mezinárodní federace účetních (IFAC). KCÚ podporuje svými aktivitami účetní profesi, zdůrazňuje význam kvalitní účetní práce pro finanční řízení podniků, zabezpečuje odborná školení, připomínkuje novelizace účetních a souvisejících předpisů.

O profesním účetním

Absolvent certifikace je držitelem profesního certifikátu získaného na základě složení osmi, resp. třinácti odborných zkoušek (dle stupně certifikace) doplněných o několikaletou odbornou praxi. Profesní účetní se hlásí k naplňování etického kodexu a svoji kvalifikaci si udržují systémem kontinuálního profesního vzdělávání.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Průmyslová produkce v březnu klesla, zakázky přibyly

19:15 Český statistický úřad: Průmyslová produkce v březnu klesla, zakázky přibyly

Průmyslová produkce v březnu meziročně reálně klesla o 2,7 %. Meziměsíčně byla nižší o 1,6 %. Hodnot…