Komořanská teplárna investuje do ekologizace zdroje

22.11.2015 13:36

Horkovodní soustava komořanské teplárny prochází neustálou modernizací. Cílem rekonstrukcí rozvodů v řádech stovek miliónů korun je zajištění maximální spolehlivosti dodávek tepla a teplé vody a především minimalizace tepelných ztrát pro 35 tisíc domácností na Mostecku.

Komořanská teplárna investuje do ekologizace zdroje
Foto: Archiv UE.
Popisek: Teplárna United Energy.

Obnovou a modernizací však neprochází pouze rozvody CZT, ale také samotný zdroj, do něhož jsou investice vynakládány především z důvodu zvýšení účinnosti výroby a snížení emisí tak, aby splňoval nejpřísnější emisní limity platné v rámci Evropské unie.

„Jen v letošním roce přesáhly investice do zdroje více jak 50 miliónů korun. Cíleny byly zejména do modernizace technologie kotelny a strojovny“, sdělil Milan Boháček, generální ředitel společnosti United Energy. Další finanční prostředky byly vynaloženy na údržbu zařízení. „ Ve společnosti United Energy bylo před topnou sezónou 2015-2015 vynaloženo na údržbu technologických zařízení více jak 60 miliónů korun a do konce roku je dalších zhruba 30 miliónů plánováno“, doplnil Pavel Hammerlindl, vedoucí údržby teplárny.

Mezi nejvýznamnější investiční akce na zdroji patří např. zkapacitnění šneků kotlů K7 a K8 za cca téměř 26 miliónů korun, dále modernizace filtračního zařízení kotlů K9 a K10 převyšující částku 7 miliónů korun či modernizace vyzdívek kotlů K6 až K10 a kompenzátoru ve spalovací komoře za téměř 9 miliónů korun. Také proběhla rozšířená oprava turbosoustrojí TG4 a TG 5.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…