Končí letní čas. MHD se nezastaví. Některé noční spoje pojedou dvakrát

25.10.2014 16:18

Otrokovice připravila organizační opatření pro přechod provozu městské hromadné dopravy na středoevropský čas. Cestujících v nočních či časných ranních hodinách v neděli 26. října 2014 se časový posun z letního na zimní čas dotkne jen mírným zpožděním dvou spojů.

Končí letní čas. MHD se nezastaví. Některé noční spoje pojedou dvakrát
Foto: Daniela Černá
Popisek: Trolejbus čekal ve zlínské vozovně na výjezd směr Otrokovice v plné parádě

Provoz MHD ve Zlíně a Otrokovicích zajišťuje DSZO nepřetržitě. V noční době, kdy dochází ke změně letního času na zimní, má DSZO v provozu dva trolejbusy a jeden autobus. Okamžik posunu času z 3.00 hodin zpátky na 2.00 hodin zimního času se dotkne dvou vozů. Vozidla MHD pojedou v neděli 26. října v době od 2 do 3 hodin letního času podle standardního jízdního řádu. Znovu pojedou ve standardních časech i po přechodu na zimní čas v době od 2 do 3 hodin. Stejný spoj v té době se tedy bude opakovat, jednou v letním čase, podruhé v zimním čase. Řidiči těchto vozů nebudou mít hodinovou pauzu, ale odjezdí více kilometrů na opakujících se spojích. Také jejich pracovní doba bude mimořádně o tuto vloženou hodinu času delší.

Tak například jeden trolejbus na lince č. 7 z Kocandy na Sportovní halu pojede jak v letním čase ve 2.05 hod., tak i o hodinu později již v zimním čase, opět ve 2.05. Podobně tomu bude i na lince č. 2, na které odjíždějí od Baťovy nemocnice spoje ve 2.11 a 2.51 hodin.

Autobusová linka č. 70 z Otrokovic (odj. 2.53 od Štěrkoviště) pojede ve Zlíně poprvé pouze na Náměstí Práce, kde předá cestující k Baťově nemocnici náhradnímu spoji. Poté se vrátí z Náměstí Práce opět do Otrokovic a pojede od Štěrkoviště ve 2.53 opakovaný spoj v zimním čase.

„Přechod z letního na zimní čas a naopak je pro nás celkem standardní záležitostí, na kterou jsme si za léta zvykli. Problémy to nezpůsobuje. Občas se stane, že některý z řidičů na změnu času zapomene a přijde v neděli do služby o hodinu dříve, než by musel. Pak má ještě čas na ranní kávu…,“ konstatoval vedoucí dopravního úseku DSZO Pavel Nosálek. V neděli 26. října nastupuje do ranní služby 35 řidičů.

Nové typy vozidlových počítačů se při změně času přestaví automaticky. Čas se změní automaticky také na elektronických panelech jízdních řádů na zastávkách.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

10:17 Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

Pokud by se povedlo zavést v Česku moderní zálohovací systém na PET lahve s využitím QR kódu, občané…