Konference Bezpečná škola 2017

23.01.2017 17:56

Konference bude volným pokračováním a navázáním na úspěšné projekty z roku 2015 a 2016, které se setkaly s mimořádným zájmem odborné veřejnosti, především z řad ředitelů škol všech stupňů.

Konference Bezpečná škola 2017
Foto: Hans Štembera
Popisek: Studenti, ilustrační foto

 Konference se uskuteční dne 25. května 2017 v prostorách Národní technické knihovny v Praze 6 Dejvicích. Záštitu převzal ministr vnitra Milan Chovanec, Mgr. Tomáš Zatloukal, ústřední školní inspektor a Svaz měst a obcí České republiky. Partnerským regionem se pro letošní rok stal Středočeský kraj. Stříbrnými partnery jsou v roce 2017 významné společnosti z oboru bezpečnosti, firmy EFG CZ, spol. s r.o. a Securitas ČR s.r.o. Tuto akci doplní doprovodná výstava nejnovějších trendů v zabezpečení škol a veřejných budov, na které se mimo jiné představí společnosti 2N Telekomunikace, Alkom Security, a.s., Eurosat CS spol. s r.o., H&B Group s.r.o., Radom, s.r.o., Z-WARE a mnohé další…

„V loňském roce nás velmi potěšil pozitivní ohlas účastníků na program Konference BEZPEČNÁ ŠKOLA 2016, a proto i letos jsme si dali záležet, abychom posluchačům přinesli to nejlepší z komplexního zabezpečení školských zařízení“, říká Ing. Aleš Beneš, ředitel společnosti Mascotte s. r. o., která stojí za organizací konference, a dodává „ intenzivně komunikujeme s domácími i zahraničními odborníky a tedy s radostí Vám můžeme představit první přednášející z oblasti státní a komerční správy“.
 
Co je a co není šikana? Kde šikana vzniká a kde nevzniká? Jak se jí dá čelit a jak se jí čelit nedá? Příklady dobré a špatné praxe. Školský ombudsman - bojovník se šikanou… o tom detailně pohovoří Václav Klaus ml., osobnost, kterou není třeba více představovat a to hlavně v oblasti školství. Ve více než hodinovém panelu mu bude zdárně sekundovat např. Tibor A. Brečka, psychoterapeut, který se mimo jiné zabývá problematikou psychologie katastrof a mimořádných událostí, krizové komunikace a komunikace rizika, forenzní psychologie a etikou.
 
„Nechceme ve škole cizí osoby“ tak zní motto prezentace společnosti EFG CZ spol. s r.o., předního českého výrobce v oblasti identifikačních systémů, který představí systém pro zajištění vstupních míst do školních budov a souvisejících objektů. Díky funkcím systému Aktion budete mít přehled kdo, kdy a kam vstoupil, se zajištěním rychlého zneplatnění ztracených nebo odcizených identifikačních prvků (bezkontaktních karet a přívěsků) a s možností propojení na další systémy provozované školou. Systém Aktion nabízí elektronické řešení s tabletovou, mobilní a biometrickou čtečkou. Pomocí mobilní aplikace můžete sledovat přítomnost dětí v jednotlivých skupinách nebo třídách, případně otevřít hlavní vchod nebo branku. Systém zpracovává docházku dětí a připravuje data pro výpočet nároku na školné a stravné. Výhodou je přehledná databáze rodičů a blízkých osob dítěte.
 
JUDr. Václav Růžička, generální ředitel a předseda představenstva Alkom Security, a.s. nám o své prezentaci sděluje: „ Je to celkem jednoduché, existují již desítky pokynů, norem a technických řešení, ve kterých se většina ředitelů škol ztrácí, proto chci posluchačům konference prezentovat návod, takovou jednoduchou kuchařku pro ředitele škol, jak mají postupovat.“ Tato prezentace nás provede úpravou režimu, technickými řešeními vstupu, bezpečnou místností pro ukrytí žáků při incidentu do příchodu policie a také možnost si objednat zkoušku zabezpečení, tzv. „penetrační test“.
 
Přijďte 25. 5. 2017 „nasát“ současné i budoucí trendy a sdílet zkušenosti s více než 20 vystupujícími a 250 účastníky.
 
Veškeré informace týkající se Konference BEZPEČNÁ ŠKOLA 2017 i videozáznamy jednotlivých přednášek z ročníků 2015 a 2016 můžete nalézt na webových stránkách www.bezpecnaskola2017.cz.
 
 
Komerční tisková zpráva

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

16:08 Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

Stále více spotřebitelů mění dodavatele energií. Řada z nich se přitom o proces přechodu mezi obchod…