Konference Bezpečná škola 2017

03.04.2017 13:48

Přijďte se ve čtvrtek 25. 5. 2017 informovat, inspirovat a přiučit od profesionálů, pracující v bezpečnostním průmyslu na Konferenci BEZPEČNÁ ŠKOLA 2017 (NTK, Praha 6). Konference si klade za cíl představit hlavně případové studie z praxe. I takové skvělé studie jako je Krajský projekt Jihočeského kraje „Ozbrojený útočník“ můžete během konferenčního dne slyšet. Jaký je smysl tohoto projektu?

Konference Bezpečná škola 2017
Foto: Bezpečná škola
Popisek: Logo KONFERENCE BEZPEČNÁ ŠKOLA 2017

Krajský projekt „Ozbrojený útočník“ (prevence útoku ve školním prostředí) je v Jihočeském kraji realizován od roku 2016 za aktivní spolupráce Krajského ředitelství Policie Jihočeského kraje a Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje. Jde o soubor preventivních opatření a aktivit, jejichž hlavním cílem je, aby se zapojené školy podrobněji orientovaly v oblasti prevence ozbrojeného útoku (nastavily si kvalitně bezpečnostní pravidla fungování chodu školy, znaly, předvídaly a případně včas zachytily rizikové signály, měly nastaveny pravidla vnitřní a vnější komunikace, navázaly spolupráci s PČR a dalšími složkami IZS apod.). Zároveň aby byly v rámci svých možností připraveny na možnou situaci, kdy útočník překoná bezpečnostní opatření školy, zaútočí a všichni zaměstnanci školy budou nuceni na vzniklou situaci, před příjezdem složek IZS, zareagovat a řešit ji.

„Projekt měl v roce 2016 šest hlavních aktivit. V roce 2017 dojde k logickému vyústění projektu, provedením reauditu a nácviku chování při útoku pro zaměstnance společně už i se studenty či žáky zapojených škol. Tím bude ověřena faktická udržitelnost realizovaných činností (zda si zaměstnanci škol z nácviku z roku 2016 zásady správného chování při ohrožení „pamatují“ a budou se jimi řídit, zda bezpečnostní audity vedly ke zlepšení preventivních opatření škol v praktické rovině). Náplní další části projektu je kupř. i zapojení a podpora obce z JčK, která zajistí realizaci jednotlivých aktivit projektu na všech školách, které zřizuje,“ říká Mgr. Veronika Švehlová Bullová, manažerka prevence kriminality Jihočeského kraje. V rámci projektu „Ozbrojený útočník“ řídí celý projektový tým a je zodpovědná za administraci a koordinaci všech aktivit projektu.

Další případové studie nám představí například Jan Chodora, Branch Manager Státní správa ze společnosti SECURITAS ČR s.r.o. Ke své prezentaci říká: „Zajištění bezpečnosti v prostředí školy je velice citlivý a náročný krok, který vyžaduje zkušeného a odpovědného partnera, protože zaměstnanci školy nejsou primárně na tuto otázku orientováni a musejí se svěřit do rukou odborníků. Přesto, že je každá škola individuálním zařízením a míra konkrétních rizik se může výrazně lišit, je naším cílem účastníkům konference představit model zabezpečení s využitím kombinace a logického propojení bezpečnostních opatření, fyzické ostrahy, mechanických zábran a nejmodernějších bezpečnostních technologií. Důraz je kladen na výběr silného partnera, efektivitu minimalizace rizik a v neposlední řadě na náklady spojené se zajištěním bezpečnosti. Také bychom rádi poukázali na nevhodné postupy v oblasti teoretických a praktických cvičení, případně nevhodných investic, především v oblasti bezpečnostních technologií. Na závěr bychom rádi zmínili i základní možnosti školy nebo zřizovatele v roli Zadavatele dle Zákona o zadávání veřejných zakázek.“ Zjednodušeně řečeno, pan Chodora se bude ubírat směrem aplikace „Paretova pravidla“ 80/20 na poměr technika/lidský faktor při snaze o dosažení „bezpečné školy“.

Už jen poslední volná místa zbývají, přidejte se k účastníkům konference i Vy!

http://www.bezpecnaskola2017.cz/zakladni-informace.html

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…