Konference CryptoFest na ČVUT bude dvakrát větší

04.06.2015 10:16

Třetí ročník obnovené konference CryptoFest se uskuteční první červnový víkend na pražském Strahově (Školící centrum klubu Silicon Hill, Olympijská, Praha 6).

Konference CryptoFest na ČVUT bude dvakrát větší
Foto: ČVUT
Popisek: ČVUT

Nabídne přednášky a workshopy na různá témata spojená nejen s počítačovou bezpečností a šifrováním citlivých dat. Letos si na své přijdou jak začátečníci, tak i pokročilý zájemci o bezpečnost. Akci pořádá Silicon Hill, největší klub Studentské unie ČVUT a začíná v sobotu 6. června od 9.30 hodin.  

Na programu konference bude 14 přednášek ve dvou různých sálech a dva prakticky zaměřené workshopy. „Tento rok byl velký zájem o výběr přednášek, nejzajímavější témata volilo přes sto šedesát hlasujících. Nakonec jsme se rozhodli vybrat větší množství témat a rozdělit je do dvou samostatných sálů. Budete tak mít z čeho vybírat,“ říká Petr Hodač, hlavní organizátor akce.

Pavel Šnajdr se s námi podělí o (ne)bezpečnost kontejnerové virtualizace, což je téma často zbytečné démonizované, ale technicky velmi zajímavé. Problematikou eliptických křivek nás provedou Petr Nižnaský a Dominik Pantůček. O DNSSEC bude přednášet Ondřej Caletka a nejen podpisy v DNS si bude možné vyzkoušet na jeho workshopu zaměřeném na bezpečnost počítačových sítí.

Další přednášky se budou věnovat bezpečnosti GSM sítě, kolizím hašovacích funkcí a bezpečnosti webových aplikací. To vše jako vždy nahraje, zaznamená a po internetu přenese Audiovizuální centrum Silicon Hill. „Pokud vše dobře dopadne, bude k dispozici i špičkový 4K záznam,“ dodává Petr Hodač.

Více informací najdete na http://cryptofest.cz/

České vysoké učení technické v Praze patří k největším a nejstarším technickým vysokým školám v Evropě. V současné době má ČVUT osm fakult (stavební, strojní, elektrotechnická, jaderná a fyzikálně inženýrská, architektury, dopravní, biomedicínského inženýrství, informačních technologií) a studuje na něm přes 23 000 studentů. Pro akademický rok 2015/16 nabízí ČVUT svým studentům 117 studijních programů a v rámci nich 457 studijních oborů. ČVUT vychovává moderní odborníky, vědce a manažery se znalostí cizích jazyků, kteří jsou dynamičtí, flexibilní a dokáží se rychle přizpůsobovat požadavkům trhu. V roce 2014 se ČVUT umístilo v hodnocení QS World University Rankings, které zahrnuje více než 3000 světových univerzit, ve skupině univerzit na 411. – 420. místě. V oblasti „Civil and Structural Engineering" bylo ČVUT hodnoceno na 51. – 100. místě, v oblasti  „Mechanical Engineering“ na 101. – 150. místě, v oblasti  „Computer Science and Information Systems" a „Electrical Engineering“ na 151. – 200. místě, a stejně tak i v oblastech „Mathematics“ a „Physics and Astronomy“. Více informací najdete na www.cvut.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

7:23 APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

Evropský týden očkování, European Immunization Week (EIW), který letos připadá na období 21.–27. dub…