Konference GET MORE má přilákat do Moravskoslezského kraje nové investory

28.05.2015 15:31

Oslovit potencionální zájemce o podnikání v Moravskoslezském kraji a přilákat nové investory chtějí organizátoři prvního ročníku konference a mini veletrhu GET MORE - Investiční příležitosti v Moravskoslezském kraji. Jednodenní akci bude 3. června 2015 hostit ostravský Clarion Congress Hotel. Pořádá ji Moravskoslezský kraj ve spolupráci s Agenturou pro regionální rozvoj.

Konference GET MORE má přilákat do Moravskoslezského kraje nové investory
Foto: rep
Popisek: Hejtman Moravskoslezského kraje Miroslav Novák

Hlavním záměrem konference je představit Moravskoslezský kraji jako perspektivní a rozvíjející se místo v oblasti investic a podpory podnikání. Akce bude probíhat formou panelové diskuze na vybraná témata, například spolupráce vlády a regionu v oblasti podpory podnikání a investic v Moravskoslezském kraji. Široké spektrum informací doplní konkrétní pozitivní zkušenosti investorů v kraji. 

Partnery krajské konference jsou Agentura pro podporu podnikání a investic CzechInvest, CTP Invest, společnost Asental group a statutární město Ostrava. Zúčastní se jí hejtman Moravskoslezského kraje Miroslav Novák, ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek, primátor města Ostravy Tomáš Macura a generální ředitel Agentury pro podporu podnikání a investic Czechinvest Karel Kučera.

"V loňském roce se podařilo v Moravskoslezském kraji vyjednat 26 nových investic ve výši téměř šestnácti miliard - například do rozšíření společností Brose CZ, Hyundai Mobis, AL INVEST Břidličná, a. s. a Mölnlycke Health Care ProcedurePark. Doufejme, že tento pozitivní trend bude v našem regionu i nadále pokračovat. Kromě nových investorů věnujeme velkou pozornost a systematicky podporujeme firmy, které již v kraji působí a investují do svého rozvoje. Vytvářejí nová pracovní místa, což je pro nás jednoznačný signál, že jsou v kraji spokojeny," říká hejtman Moravskoslezského kraje Miroslav Novák.

Součástí konference jsou tři tematické workshopy. První je zaměřen na brownfieldy v Moravskoslezském kraji jako zdroj pro nové podnikatelské nemovitosti. V rámci tohoto workshopu bude prezentována dobrá ekonomická situace Moravskoslezského kraje a také směr, kterým by se měl region ubírat. Společnost Asental Group představí tři území (Dukla Industrial Park, Průmyslová zóna František a průmyslová zóna Barbora) tvořící tzv. Moravskoslezskou rozvojovou zónu a jako další zdroj pro nové podnikatelské nemovitosti představí také "trojlístek" strategických budov. Svůj investiční potenciál bude prezentovat také Město Frenštát pod Radhoštěm a to zejména na území Martinské čtvrti a rovněž Město Frýdek-Místek, které vystoupí s prezentací Kasárny Palkovická.

Další workshop bude věnován finanční podpoře investorů, kde Agentura pro podporu podnikání a investic CzechInvest představí novelu zákona o investičních pobídkách, která vstoupila v platnost letos v květnu. V rámci tohoto workshopu předají zkušenosti s investiční pobídkou a jejím zprostředkováním také samotní příjemci investiční pobídky, např. Bonatrans Group a.s. a další.

Třetí workshop je věnován Bruntálsku a jeho potenciálu k umísťování investic, v rámci kterého své podnikatelské záměry představí zástupci města Rýmařov, Bruntál a Krnov. Prezentovány budou rovněž zkušenosti úspěšných investorů v těchto obcích.
Po celou dobu konference bude probíhat miniveletrh zaměřený na prezentaci nabídky průmyslových nemovitostí investorům s možností dvoustranných jednání.
 

V rámci prezentace zkušeností investorů s investičním prostředím v Moravskoslezském kraji v oblasti infrastrukturního zázemí kraje vystoupí kromě zástupců nejvýznamnějších společností jako je Mölnlycke Health Care Klipnipro s.r.o., CTP Invest, spol. s.r.o., Letiště Ostrava, a.s. také náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro regionální rozvoj Martin Sikora a náměstek primátora města Karviná Jan Wolf.

O zkušenosti z oblasti kvality lidských zdrojů a zejména technické vzdělanosti pracovní síly se podělí mimo jiné ředitelka Úřadu práce ČR, krajské pobočky v Ostravě, náměstkyně hejtmana Moravskoslezského kraje pro oblast školství, sportu a tělovýchovy, ředitelka personální agentury ManpowerGroup a další představitelé personálních oddělení společností, jako je Brose CZ spol. s.r.o nebo Třinecké železárny a.s.

Akce se koná pod záštitou premiéra ČR, 1. místopředsedy vlády, ministra financí, generálního ředitele Agentury pro podporu podnikání a investic CzechInvest, primátora města Ostravy a vládního zmocněnce pro Moravskoslezský a Ústecký kraj.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

22:04 Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

Zvýšení příspěvku na péči, které v pátek odsouhlasila Poslanecká sněmovna, se nevztahuje na nejnižší…