Konference Norských fondů v oblasti CCS technologií přinesla nové poznatky

08.04.2015 21:16

Dnes se v budově Národní technické knihovny v Praze uskutečnila zahajovací konference Programu CZ08 – „Pilotní studie a průzkumy pro CCS technologie“, který bude realizován v rámci Norských fondů 2009 – 2014.

Konference Norských fondů v oblasti CCS technologií přinesla nové poznatky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministerstvo financí

Konference se zúčastnili zástupci Národního kontaktního místa - Ministerstva financí, Velvyslanectví Norského království v Praze - Donora, Ministerstva životního prostředí – Partnera Programu, řešitelů jednotlivých projektů realizovaných v rámci Programu CZ08 a další zástupci odborné a laické veřejnosti.

Na konferenci byl představen obsah Programu, harmonogram jeho realizace a jednotlivé schválené projekty, které budou v rámci tohoto Programu realizovány. Celková alokace pro Program je 5 023 623 €, což je cca 133,1 mil. Kč.

Program umožní poskytnutí grantů na pilotní studie a průzkumy s cílem zjistit, zda je technicky a finančně možné aplikovat zachycování a ukládání oxidu uhličitého, další výměnu zkušeností a rozvoj mezinárodní spolupráce a vzdělávání odborné i laické veřejnosti v této oblasti.

Více informací o programu CZ08 naleznete na www.norwaygrants.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo financí

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Den otevřených dveří v Poslanecké sněmovně

22:03 Den otevřených dveří v Poslanecké sněmovně

Ve středu 8. května se v Poslanecké sněmovně uskuteční tradiční Den otevřených dveří. U příležitosti…