Konírna se mění na Slováckou tržnici!

09.02.2015 14:05

Právě v těchto dnech začínají přípravné práce k velmi očekávané rekonstrukci dalšího z objektů bývalých uherskohradišťských Kasáren – Konírny. Budova se ještě v letošním roce změní na Slováckou tržnici, která podpoří místní podnikatele a veřejnosti nabídne vysoce kvalitní produkty místního regionu.

Konírna se mění na Slováckou tržnici!
Foto: Synot
Popisek: Projekt Slovácké tržnice získává konkrétní obrysy.

„Rozhodli jsme se vytvořit unikátní projekt, inspirovaný zahraničními zkušenostmi a především velkým zájmem veřejnosti o regionální výrobky. Cílem tedy je nabídnout lidem to nejlepší z regionu a současně podpořit místní drobné živnostníky a jejich tradiční produkty,“ uvedl hlavní myšlenku investice senátor a podnikatel Ivo Valenta, iniciátor projektu.

Pozitivní zprávou je, že v prvních letech budou mít nájemci prostor nižší, tzv. startovací nájmy. Ty se budou pohybovat v případě venkovního prodeje od 20 Kč za den, respektive 250 Kč měsíčně. Vnitřní prodej začíná na denní částce 70 Kč, v případě měsíčního pronájmu pak na 910 Kč za prodejní místo.

„Plně si uvědomujeme, jak složitou situaci mají začínající, případně drobní podnikatelé a živnostníci. Byli bychom rádi, kdyby se i díky naší pomoci v prvních letech dokázali „postavit na nohy“ a své podnikání rozjet, případně do něj začlenit další členy rodiny. Proto jsme se rozhodli vytvořit cenovou politiku tak, aby nikomu nepřinášela vysokou zátěž. Návratnost investice jsme rozložili do velmi dlouhého časového období, což nám v prvních letech umožňuje nastavit nejnižší možné, spíše symbolické ceny nájmů,“ upřesnila Jitka Langerová, výkonná ředitelka společnosti SYNOT REAL ESTATE, která je investorem akce. 

V nabídce je několik desítek variabilních prodejních ploch. Bude záviset na samotných nájemcích, kolik prostoru budou pro své stánky potřebovat a kolik konkrétních prodejních míst tedy výsledně vznikne.

„K dispozici budou i venkovní prodejní plochy, u nichž je počítáno se sezónním prodejem např. ovoce, zeleniny, povidel, medu a podobně. Vnitřní prostory budou v létě větrané, v zimě pak mírně vytápěné.

Každé prodejní místo samozřejmě bude mít k dispozici připojení k elektřině i vodě a odpady,“ dodala Langerová.

Otevření nové Slovácké tržnice je naplánováno již na červenec letošního roku.

Poznámka redakce: 75% podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s. vlastní společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a senátora Iva Valenty

Pozn. redakce: 79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozující server Parlamentní listy vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Synot

79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozovatele www.parlamentnilisty.cz vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty. Dalšími vlastníky společnosti OUR MEDIA a.s. jsou Michal Voráček, Jan Holoubek a Jiří Čermák.

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

11:11 Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

Český výrobce sušeného masa Fine Gusto Nature je jedním z největších producentů sušeného masa ve stř…