Koprodukční film ČT MALÁ Z RYBÁRNY se úspěšně představil v Lyonu

24.03.2014 13:34

Produkční tým společnosti MIRACLE FILM spolu se zahraničními koproducenty –Marlen Media Group (SR) a Les Trois Ours (Francie) úspěšně prezentoval společný projekt – celovečerní loutkový film režiséra a výtvarníka Jana Baleje Malá z rybárny (projekt ve výrobě) na jednom z největších koprodukčních setkání animovaného filmu v Evropě, CARTOON MOVIE, který se koná od roku 1999 ve francouzském Lyonu.

Koprodukční film ČT MALÁ Z RYBÁRNY se úspěšně představil v Lyonu
Foto: Repro ČT
Popisek: Michaela Jílková v pořadu ČT Máte slovo

Prezentaci, neboli „pitching“ (moderoval ji zkušený David Matamoros) spolu s týmem Malé z rybárny absolvovali i někteří herci-originální loutky, které v té době mohl výtvarník a režisér filmu Jan Balej při natáčení v pražském studiu Hafan Film postrádat.

Letošní 16. ročník CARTOON MOVIE zaznamenal rekordní účast 750 profesionálů animovaného filmu z celého světa, do jejichž „kuchyní“ je během této akce možno nahlédnout. V průběhu tří dnů tu dochází k nebývalé synergii mezi producenty, investory, distributory a prodejci celovečerních animovaných filmů.

Projekt Malé z rybárny byl v této konkurenci rozhodně rovnocenným spoluhráčem a věříme, že tomu bude tak i napřesrok, kdy film bude již dokončen. Pozvání generálního ředitele Cartoonu pana Marca Vandeweyera a ředitelky Cartoon Movie paní Annick Maesové k účasti v březnu 2015 k tomu zavazuje.

Součástí CARTOON MOVIE byl i jednodenní maraton (20) meetingů Cartoon Games, během něhož měl tým Malé z rybárny možnost se setkat se zástupci největších herních společností, s developery, vydavateli a distributory her. Tým společnosti MIRACLE FILM představil koncept rodící se hry, která vzniká jako cross-projekt k animovanému filmu Malá z rybárny. Koncept výtvarné stránky i připravovaných herních plánů zaznamenal značný úspěch a již v těchto dnech jednáme s několika zájemci o dalším postupu při společné výrobě hry.

Cartoon Movie a Cartoon Games jsou součástí celoročních akcí, které pořádá pro profesionály z animovaného průmyslu společnost CARTOON – mezinárodní nezisková asociace se sídlem v Bruselu, kterou od roku 1988 úspěšně řídí Marc Vandeweyer za podpory evropského MEDIA Programu. CARTOON má za úkol podporovat animovaný průmysl tím, že organizuje v průběhu roku několik typů akcí pro profesionály z animovaného průmyslu. Kromě již zmiňovaného Cartoon Movie a Games jsou to profesionální semináře Cartoon Digital a Cartoon Finance, nebo unikátní akce zaměřená na prezentaci vybraných animovaných TV seriálů Cartoon Forum, která se koná každoročně v září v Toulouse za účasti velkých hráčů z televizního průmyslu.

Za zmínku stojí rovněž nová prezentační akce CARTOON 360, která se bude letos konat poprvé, a to od 25. do 27. března v Mnichově, aby dala příležitost producentům prezentovat svoje cross-media animované projekty před panelem expertů. Setkání s jinými kontinenty je další akcí, kterou Cartoon pořádá pro evropské profesionály animované tvorby v Kanadě a v Jižní Koreji (Cartoon Connection Canada a Cartoon Connection Asia). Nové talenty podporuje CARTOON formou každoročního vyhlášení ceny pro nejlepší panevropský animovaný krátký film Cartoon D’Or a formou programu ETNA Schools.

CARTOON je příležitost pro všechny profesionály animované výroby potkat své budoucí koproducenty a partnery, nebo najít spolupracovníky pro vznikající animované projekty jak pro seriálovou, tak i krátkometrážní i celovečerní tvorbu. CARTOON poskytne účastníkům přehled o kvalitě a úrovni animovaného průmyslu v Evropě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Česká televize

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…