Kožní oddělení chomutovské nemocnice se připojilo k Evropskému dni melanomu v České republice

27.04.2017 11:52

Kožní oddělení Krajské zdravotní, a. s. - Nemocnice Chomutov, o. z., se zapojilo do 17. ročníku Evropského dne melanomu v České republice. Evropský den melanomu upozorňuje veřejnost na rizika kožních nádorů a umožňuje bezplatné vyšetření pigmentových znamének na vybraných pracovištích po celé republice. Součástí akce je i poradenství, jak se správně chránit před slunečním zářením.

Kožní oddělení chomutovské nemocnice se připojilo k Evropskému dni melanomu v České republice
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Nemocnice Chomutov.

V pondělí 24. dubna 2017 využilo v chomutovské nemocnici možnost vyšetření bez objednání a bez doporučení od praktického lékaře 134 pacientů. "Plánujeme u 19 pacientů excize podezřelých změn, definitivní výsledky budeme znát až po chirurgickém a následném histologickém vyšetření," uvedla primářka kožního oddělení MUDr. Radka Neumannová.

"Prevence je důležitá. Svědčí o tom fakt, že i když stoupá počet lidí, u nichž odhalíme kožní nádor, nestoupá počet zemřelých. Preventivně se nechává vyšetřit rok od roku stále větší počet lidí. Je to dané i faktem, že akcí, na něž mohou lidé přijít, je během roka více a pořádají je i zdravotní pojišťovny, které nás oslovují kvůli spolupráci. V roce 2014 se na oddělení začalo léčit 60 nových pacientů s maligním melanomem, v roce 2015 bylo číslo poloviční a loni bylo těchto pacientů 27. Běžně je počet nových nádorů u pacientů asi 20 na 100 000 obyvatel, " shrnula MUDr. Radka Neumannová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: E-mobilita na vzestupu, výhodnější tarify přispěly k růstu registrovaných řidičů na 27 tisíc

14:54 ČEZ: E-mobilita na vzestupu, výhodnější tarify přispěly k růstu registrovaných řidičů na 27 tisíc

V 1. čtvrtletí řidiči odebrali v síti ČEZ přes1,8 mil. kWh zelené elektřiny. To je o 65 % více, než …