Kraj Vysočina: Odstartovaly práce na rekonstrukci urgentního příjmu v pelhřimovské nemocnici

05.12.2020 18:23

V plném proudu jsou plánované stavební úpravy urgentního příjmu Nemocnice Pelhřimov. Moderní zázemí vzniká v těsné blízkosti chirurgických ambulancí a dosavadního urgentu. Současná Emergency je přestěhovaná do prostor interních ambulancí.

Kraj Vysočina: Odstartovaly práce na rekonstrukci urgentního příjmu v pelhřimovské nemocnici
Foto: kr-vysocina.cz
Popisek: Kraj Vysočina - logo

 Návštěvníků areálu ani pacientů nemocnice se stavební úpravy nijak nedotknou. Stavbu nové Emergency, která vyjde na více než 18 milionů korun, financuje Kraj Vysočina. Práce by měly být hotové v květnu 2021.

„Naše nemocnice si stavby nového urgentního příjmu velmi cení. Rozšíříme tím další akutní péči o pacienty a navíc se v tomto směru zařadíme k moderním pracovištím nejen na Vysočině,“ uvedl ředitel Nemocnice Pelhřimov Michal Kozár.

Nově dojde k vybudování zázemí pro čtyři kompletně monitorovaná lůžka. „Stávající urgentní příjem neodpovídal s kapacitou dvou akutních lůžek dnešním zdravotnickým potřebám. Nová expektační lůžka, kdy jedno bude zákrokové a další navazující, nabídnou dostatečnou kapacitu, která bude vyhovovat současným potřebám nemocnice. Samozřejmě nebude chybět odpovídající vybavení od specializovaných křesel na fyzioterapii, infúzi nebo vyčleněné prostory pro očistu pacienta,“ informoval náměstek HTS pelhřimovské nemocnice Petr Adam s tím, že akutní příjem bude souběžně navazovat na další už fungující zdravotnické obory, jako jsou rentgeny či sály.

Novinkou pak bude zastřešení příjezdového stanoviště. „Při nepříznivém počasí byl transport pacientů ze sanitky do budovy poměrně nekomfortní, protože u příjezdu do budovy chybělo jakékoliv zastřešení,“ dodal Petr Adam.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zoo Liberec: Za asistence zkušených chovatelů přišlo na svět mládě kondora královského z Olomouce

22:03 Zoo Liberec: Za asistence zkušených chovatelů přišlo na svět mládě kondora královského z Olomouce

Zoo Liberec slaví další chovatelský úspěch. Díky dlouholetým zkušenostem se libereckým odborníkům po…