Kraj Vysočina: Poslední možnost prohlídky expozic jihlavského muzea před uzavřením

24.12.2022 15:13 | Tisková zpráva

Muzeum Vysočiny Jihlava postupně realizuje projekt modernizace expozic. Díky němu byly v letošním roce obnoveny fasády a s počátkem nového roku se práce přesunou do interiéru.

Kraj Vysočina: Poslední možnost prohlídky expozic jihlavského muzea před uzavřením
Foto: kr-vysocina.cz
Popisek: Kraj Vysočina - logo

„Návštěvníci mají poslední možnost prohlédnout si stávající expozice před jejich rekonstrukcí. Navíc v pátek 30. prosince bude po celý den vstup do muzea zdarma. A od 31. prosince se muzeum pro veřejnost dočasně uzavře,“ sdělil Roman Fabeš, náměstek pro oblast kultury, památkové péče, cestovního ruchu a mezinárodních vztahů s tím, že nové expozice by měly být otevřeny v červnu 2023.

Anketa

Odradil vás pořad s Babišem a dětmi od volby lídra ANO?

4%
82%
hlasovalo: 45033 lidí

První fáze oprav fasád muzejních expozičních domů na Masarykově náměstí skončila v listopadu. Hned od začátku nového roku se však rozeběhnou pracovní činnosti v interiérech muzea. Některé expozice projdou pouze drobnou inovací, ale například část věnující se historii bude kompletně reinstalována. Na návštěvníky čeká hned několik novinek a překvapení. Prezentována budou také zcela nová témata.

I po dobu uzavření muzea budou nadále probíhat oblíbené přednášky a další programy. Ty se přesunou do Malovaného sálu, který se nachází za muzejní kavárnou v sídle muzea na Masarykově náměstí 55. V kavárně se budou nadále konat i výstavy, které zpříjemňují pobyt návštěvníků v těchto prostorách. Informace o probíhající modernizaci expozic budou postupně zveřejňovány na sociálních sítích muzea. Projekt je realizován v rámci programu Integrované plány rozvoje území Ministerstva pro místní rozvoj a jeho celkové předpokládané náklady činí 33 miliónů korun. Dotace by měla tvořit 85 procent.

Vedle dosluhujících expozic můžete ještě do 30. prosince zhlédnout na muzejní půdě výstavu Archeologické výzkumy, objevy a nálezy na Třebíčsku, v prostoru arkád krásné snímky z letošní soutěže Photographia Natura, v přízemí v mázhausu benefiční výstavu Medvídek a v malém výstavním sále výstavu pořádanou při příležitosti životního jubilea muzejního zoologa, náruživého fotografa, spisovatele, pábitele a cestovatele Pavla Bezděčky. Využijte chvilky volného času po svátcích a před příchodem nového roku a zajděte se do jihlavského muzea podívat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vedoucí Jana Kotalíková obnovuje pravidelné setkání s kancléři prezidenta a Parlamentu

22:03 Úřad vlády: Vedoucí Jana Kotalíková obnovuje pravidelné setkání s kancléři prezidenta a Parlamentu

V Kramářově vile se v pátek 10. května 2024 uskuteční pracovní oběd s kancléři, který pořádá vedoucí…