Kraj Vysočina zveřejní další informace

25.01.2015 11:16

Kraj Vysočina rozšiřuje škálu veřejně dostupných informací. Zveřejňovat je bude na krajském webu www.kr-vysocina.cz. Tím se řadí k nejotevřenějším regionům.

Kraj Vysočina zveřejní další informace
Foto: Martin Kovář
Popisek: Počítač, internet, klávesnice. Ilustrační foto.

Vedle klikacího rozpočtu, přehledných grafických modelů účetních výkazů, mapy investic, transparentních účtů nebo veřejných zakázek se nově na internetu s možností veřejné kontroly objeví elektronické obrazy smluv, sumární přehledy veřejných zakázek kraje a příspěvkových organizací kraje a také faktury, které rozšíří nabídku aplikací klikacího rozpočtu.

„S ohledem na šíři zveřejňovaných informací patří Kraj Vysočina patrně k nejtransparentnějším regionům České republiky. Důsledně dbáme i na to, aby povyšování transparentnosti nemělo zásadní dopad do výdajů krajské pokladny, vytvoření nových aplikací nebo jejich rozšíření primárně řešíme vlastními silami,“ upozorňuje náměstek hejtmana Kraje Vysočina pro oblast financí a předseda Klubu zastupitelů ČSSD Vladimír Novotný.

Elektronický obraz smluv bude službou nabízenou datovým skladem Kraje Vysočina. Dosud Kraj Vysočina zveřejňoval prostřednictvím profilu veřejných zakázek smlouvy nad půl miliónu korun související se zadáváním veřejných zakázek. Nově bude od 1. 2. 2015 kraj zveřejňovat všechny ostatní smlouvy např. týkající se dotací, nájmů, darů, půjček, a to bez ohledu na cenu. Výjimkou budou smlouvy, kterou jsou dostupné v jiném veřejném registru, tak aby nedocházelo ke zbytečné duplicitě informací. V případě Kraje Vysočina jde měsíčně o zveřejnění řádově stovek smluv. Zveřejňovány budou nově smlouvy uzavírané od roku 2015.

Seznam současných veřejných zakázek dostupných na profilu zadavatele bude doplněn o sumární přehledy o veřejných zakázkách kraje a příspěvkových organizací. Nově budou k dispozici rychlé přehledy tříděné podle odborů a stavu veřejné zakázky. Informace o krajských zakázkách budou k dispozici od roku 2008, informace o zakázkách příspěvkových organizací od 1. 7. 2014.

Zveřejnění obrazu faktur rozšíří současnou aplikaci klikacího rozpočtu Kraje Vysočina. Tato bude přístupná od 1. 3. 2015. Cílem je propojit výdaj na veřejnou službu s konkrétním dokladem, prostřednictvím kterého byla služba uhrazena (faktura). V rámci této služby se budou zobrazovat faktury i z minulosti, a to od roku 2010. Faktury budou dostupné při identifikaci IČO, akce nebo v podle vybraného roku rozpočtu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kraj Vysočina

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…