Kraj chce čerpat 232 milionů korun z IROP na odborné školství

31.08.2015 12:14

Osm projektů z oblasti školství by mohlo získat až 232 milionů korun z Integrovaného regionálního operačního programu 2014-2020 (IROP). Rada Pardubického kraje ve čtvrtek schválila jejich projektové záměry.

Kraj chce čerpat 232 milionů korun z IROP na odborné školství
Foto: pardubickykraj.cz
Popisek: Pardubický kraj

„Největší investicí bude rekonstrukce areálu do Nového pro potřeby Střední průmyslové školy elektrotechnické v Pardubicích, pro kterou počítáme s výdaji ve výši 86 milionů korun,“ informoval hejtman Pardubického kraje Martin Netolický. „Předpokládaná struktura financování z IROP v odvětví školství je 85 procent z EU, pět procent z rozpočtu státu a deset procent z rozpočtu kraje,“ vysvětlil hejtman.

Střední odborná škola a střední odborné učiliště (SOU) Lanškroun by se mělo dočkat rozšíření objektu školy za 32,6 milionu korun, SOU plynárenské Pardubice přístavby dílny a odborných učeben za 36,3 milionu korun, SOU Svitavy přístavby odborné učebny a modernizace strojního vybavení za 16,8 milionu korun, Střední průmyslová škola Chrudim strojního vybavení školních dílen za 19,9 milionu korun a Střední škola zahradnická a technická Litomyšl rekonstrukce budovy a přístavby skleníku za 40 milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

7:23 APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

Evropský týden očkování, European Immunization Week (EIW), který letos připadá na období 21.–27. dub…