Kraj chce pomoci firmám hledat kvalitní zaměstnance

25.05.2016 15:50

Kvalifikovaní zaměstnanci. Právě ti v regionu stále chybí. Najít je a nabídnout místním zaměstnavatelům je hlavní cíl dokumentu s názvem Jihočeský pakt zaměstnanosti.

Kraj chce pomoci firmám hledat kvalitní zaměstnance
Foto: Jihočeský kraj
Popisek: Hejtman Jiří Zimola podepisuje s ostatními představiteli Jihočeský pakt zaměstnanosti

Hejtman Jiří Zimola ho dnes podepsal se zástupci zaměstnavatelů, vedoucími představiteli úřadů práce a rektory místních vysokých škol. Dokument je prvním krokem k sladění nabídky a poptávky na jihočeském trhu práce.

„V době nízké nezaměstnanosti a rekordního počtu volných pracovních míst je pro firmy obtížné najít dobrého, kvalifikovaného zaměstnance,“ upozornil hejtman. Strategický dokument podle něj pojmenovává slabé stránky regionu v oblasti zaměstnanosti a hledá účinné cesty k jejich řešení. Jeho cílem je zamezit odlivu mozků z regionu, uspokojit poptávku zaměstnavatelů po technických, či řemeslných oborech a podpořit zájemce o samostatné podnikání. Zároveň chce nalézt práci i lidem, na trhu práce znevýhodněným, ať už jsou to čerství absolventi, maminky po mateřské, nebo lidé, kteří překročili 50 let věku.

Podepsání paktu je tak prvním krokem k zajištění dostatečné nabídky vzdělání v zaměstnanecky atraktivních oborech, účinné podpoře začínajících i stávajících podnikatelů a sladění pracovního života s rodinným. Jihočeský kraj tak nebude mít rekordní počet volných pracovních míst, jako je tomu v současné době, ale bude moci naopak nabídnout dostatek kvalifikovaných zájemců o volná pracovní místa v regionu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

19:15 ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

V polovině dubna oslavila společnost ČD - Telematika již 30 let fungování. V posledních letech přito…